Franţa: Ministrul de Finanţe german speră ca Marine Le Pen să nu câştige alegerile prezidenţiale

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a exprimat speranţa că Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional, nu va câştiga alegerile prezidenţiale franceze, subliniind că Germania are nevoie de o Franţă proeuropeană, relatează site-ul agenţiei Reuters.

12 apr. 2017, 20:04
Franţa: Ministrul de Finanţe german speră ca Marine Le Pen să nu câştige alegerile prezidenţiale

Germania are nevoie de o Franţă puternică, a afirmat Wolfgang Schäuble, ministrul german de Finanţe, care speră că Marine Le Pen va pierde alegerile.

„Avem nevoie de Franţa cel puţin la fel de mult cât are nevoie Franţa de noi. Sper că Marine Le Pen nu va deveni preşedinte al Franţei”, a afirmat Wolfgang Schäuble, citat de site-ul agenţiei Reuters.

„Avem nevoie de o Franţă puternică, avem nevoie de o Franţă proeuropeană”, a subliniat ministrul german al Finanţelor, potrivit

Franţa organizează pe 23 aprilie primul tur al scrutinului prezidenţial, turul al doilea urmând să aibă loc pe 7 mai. Potrivit sondajelor de opinie, Marine Le Pen va pierde în turul doi scrutinul prezidenţial în faţa politicianului cu doctrină de centru Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (En marche!, liberal-socială).