FRANŢA – NIGERIA LIVE VIDEO (ora 19.00) CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, faza optimilor

FRANŢA NIGERIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Franţa este una dintre puţinele echipe europene care a impresionat la CM 2014, "cocoşii" califcându-se fără probleme dintr-o grupă totuşi uşoară, cu Ecuador, Elveţia şi Honduras. Ei luptă pentru un loc în sferturi cu Nigeria, naţională ce a făcut egal cu Iranul (0-0), a învins Bosnia-Herţegovina (2-1) şi a pierdut în faţa Argentinei (2-3). Meciul se va juca la Brasilia, de la ora 19.00, va fi transmis în direct de TVR 1 şi va putea fi urmărit LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

30 iun. 2014, 07:25
FRANŢA – NIGERIA LIVE VIDEO (ora 19.00) CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, faza optimilor

FRANŢA NIGERIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Franţa şi Nigeria vor fi adversare luni, la Basilia, de la ora 19.00, în optimile de finală ale CM 2014.

„Super Vulturii” vizează prima lor calificare în sferturile de finală ale competiţiei, după ce în precedentele două tentative au fost stopaţi tot de echipe europene. În 1994, nigerienii au fost eliminaţi de Italia, iar în 1998 au fost învinşi de Danemarca.

Nigeria s-a impus în singurul meci direct cu echipa Franţei, un amical jucat la St Etienne în 2009, în urma unui gol marcat de Joseph Akpala.

Campioana Africii se confruntă cu mari probleme, jucătorii refuzând zilele trecute să se antreneze, din cauza neînţelegerilor legate de primele pentru CM 2014.

Nigeria l-a pierdut pe atacantul Babatunde pentru restul turneului final din Brazilia, după ce acesta s-a ales cu o fractură la mână în urma unui şut puternic al coechipierului său, Onazi, în meciul cu Argentina.

Echipele probabile:

Franţa: Lloris – Debuchy,Varane, Sakho, Evra – Cabaye – Valbuena, Matuidi, Sissoko – Benzema, Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.

Nigeria: Enyeama – Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo – Odemwingie, John Obi Mikel, Onazi, Musa – Emenike, Uchebo. Selecţioner: Stephen Keshi.

  • Jucătorii echipei Algeriei au libertatea de a ţine sau nu ramadanul, a declarat duminică selecţionerul Vahid Halilhodzic, în ajunul meciului cu Germania din optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, de la Porto Alegre.

Nu este prima oară când antrenez o echipă cu musulmani, eu însumi aparţin comunităţii. Deci fiecare are libertatea de a alege, este o chestiune privată. Nu vrem să încălcăm libertatea privată a jucătorilor, ei fac ce vor„, a adăugat antrenorul franco-bosniac, care a considerat că întrebările legate de acest subiect sunt lipsite de respect şi de etică din partea presei.

Eu îmi fac treaba, îmi cer scuze că câştig, aduc bucurie poporului algerian, deci nu vreau să mai răspund la astfel de întrebări. Dacă mai există o nouă întrebare despre Ramadan, atunci mă ridic imediat„, a precizat selecţionerul.

Ramadanul sau Ramazanul este considerată luna pocăinţei şi a sacrificiului, care celebrează perioada în care profetul Mahomed a primit revelaţia coranică. Timp de aproximativ 30 de zile, musulmanii adulţi trebuie să postească din zori până după apusul soarelui. Postul înseamnă abstinenţă de la mâncare, băutură, fumat şi relaţii sexuale.