Franţuzoaica de la Sectorul 1. Cine este Clotilde Armand, surpriza de la alegerile locale pe Bucureşti

Clotilde Armand este marea surpriză a alegerilor pe sectoare, sondajul CURS dând-o câştigătoare, în faţa candidatului PSD, Dan Tudorache.

05 iun. 2016, 19:09
Franţuzoaica de la Sectorul 1. Cine este Clotilde Armand, surpriza de la alegerile locale pe Bucureşti

Gabriela Firea este prima femeie primar a Bucureştiului, iar Clotilde Armand ar putea deveni prima femeie primar de sector. Mai mult decât atât, ea ar putea fi primul primar de sector care nu este de origine română. Clotilde Armand s-a născut în Guadelupa, departament de peste mări al Franţei, şi a devenit româncă prin adopţie, căsătorindu-se cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română.

Citeşte şi Nicuşor Dan: Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta la alegerile parlamentare VIDEO

Locuieşte de aproape 20 de ani în România şi tot de atunci îl cunoaşte pe Nicuşor Dan. „Cumnatul meu Andrei Moroianu a fost împreună cu Nicuşor la Olimpiadele Internaţionale de Matematică din 1987 si 1988, au studiat apoi împreună la Ecole Normale Superieure din Paris, cea mai prestigioasă universitate din Franţa. Nicuşor Dan este colegul soţului meu la Institutul de Matematică al Academiei Române, au fondat împreună în 2001 Şcoala Normală Superioară din Bucureşti şi Asociaţia Tinerii pentru Acţiune Civică în 1999„, povesteşte ea.

Din  septembrie  2013, director  general  pentru  filialele  Egis  din România, Bulgaria şi Moldova.