Fratele generalului SIE Silviu Predoiu, PRIMA REACŢIE despre „implicarea” într-un dosar de trafic sexual cu minore

Gabriel Predoiu, fratele generalului SIE Silviu Predoiu, şeful de facto al Serviciului de Informaţii Externe, reacţionează după ce site-ul tolo.ro a scris că numele său apare într-un dosar de trafic sexual în care sunt implicate inclusiv minore. "Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT", a transmis Gabriel Predoiu într-un punct de vedere transmis redacţiei România TV.

RomaniaTV.net
31 ian. 2018, 15:59
Fratele generalului SIE Silviu Predoiu, PRIMA REACŢIE despre „implicarea” într-un dosar de trafic sexual cu minore

RomaniaTV.net prezit integral punctul de vedere transmis de Gabriel Predoiu, fratele generalului SIE Silviu Predoiu, şeful de facto al SIE:

„Am luat nota de acuzatiile aduse de tolo.ro si reluate, de intreaga mass-media privind asa-zisa mea implicare intr-un dosar de trafic de minori si doresc, in virtutea dreptului la replica, sa fac urmatoarele precizari:
– Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT.

– Nu am avut nici un fel de tangenta cu reteaua de prostitutie sau trafic de minori, nu am fost niciodata la „salonul de masaj”. In schimb, da, am fost client relativ constant al restaurantului din acea locatie, pe care il frecventam mai ales in compania familiei, adica impreuna cu sotia si copilul meu.

– Mi-am construit cariera prin munca. Am pretuit intotdeauna statutul meu de ofiter si precizez ca mi-am onorat, prin rezultate, acest statut. Din acest motiv si pentru ca sunt tatal unei fete care la acel moment era adolescenta, refuz chiar si sa ma gandesc ca m-asi fi putut preta la „faptele de care sunt acuzat”.

– Inteleg ca fratele meu este o miza sau, poate, o tinta. Ceea ce se intampla, tararea lui in acest scandal cu care nu doar el dar nici eu nu avem vreo legatura, pe baza unor speculatii grosolane, in conditiile in care el nu a stiut nimic pentru ca eu nu am stiut nimic, deci nu aveam ce sa-i spun, este, probabil, parte a unui joc pe care va las pe
dumneavoastra sa-l descoperiti.

La final imi permit si o speculatie – domnul Tolontan, tocmai fusese acuzat de un post de televiziune ca este „colaborator SIE”. Prin aceasta „dezvaluire” lovind de-a valma in SIE si SRI, dovedeste tuturor ca nu are stapan. Cel putin nu pe cele doua servicii nationale de informatii. Inteleg sa-mi apar demnitatea si onoarea profesionala, precum si dreptul la imagine prin utilizarea tuturor parghiilor legale de care dispun.

Cu stima,

Col (r) Gabriel Predoiu”

 

Gabriel Predoiu, fratele generalului SIE Silviu Predoiu, şeful de facto al Serviciului de Informaţii Externe, apare într-un dosar de trafic sexual în care sunt implicate inclusiv minore, scrie tolo.ro. Gabriel Predoiu a fost recunoscut de o victimă a reţelei ca fiind printre cei care frecventau în anul 2005 localul Shanghai din Bucureşti, unde tinerele erau ţinute în captivitate. Gabriel Predoiu, ofiţer SRI la data respectivă, era cunoscut drept „Gabi SRI”.

Dezvăluirea apare în investigaţia făcută de Cătălin Tolontan şi echipa lui privind un dosar muşamalizat al unei reţele de trafic sexual, reţea care ar fi beneficiat de protecţie la nivel înalt din partea unor procurori, poliţişti, chiar şi ofiţeri de informaţii.

Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, șeful Serviciului de Informații Externe, a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de către una dintre fetele obligate să se prostitueze. Aceasta l-a indicat pe Gabriel Predoiu „fără ezitare” și „după ce a privit cu atenție planșa (de recunoaştere – n.r.)”.

Potrivit mărturiei fetei, Gabriel Predoiu frecventa localul Shanghai, cartierul general al unei reţele infracţionale conduse de un cetăţean chinez. Fata îl știa pe Gabriel Predoiu drept „Gabi SRI”.

Serviciul de Informaţii Externe a recunoscut pentru tolo.ro că Gabriel Predoiu este fratele şefului SIE Silviu Predoiu şi că în anul 2005 era ofiţer SRI. De altfel, cei de la SIE susţin că fratele lui Silviu Predoiu se afla în misiune când mergea la restaurantul Shanghai.

Jurnaliştii au stat de vorbă cu Lavinia Guzu, ofițer de comunicare al SIE:

Rep: -Datele se potrivesc, vă rugăm?
Lavinia Guzu: -Da, domnul Gabriel Predoiu este fratele domnului General Silviu Predoiu. Domnul general este ușor supărat.

Rep: -Ușor?
Lavinia Guzu: -În sensul în care află aceste lucruri din presă. Fratele dânsului a fost ofițer SRI, acum lucrează în mediul privat. Ne e dificil să comentăm ca instituție o problemă a cuiva care nu aparține instituției.

Rep: -E logic ce spuneți. Dar e o afacere de trafic de minore și trafic transfrontalier și apare numele fratelui SIE.
Lavinia Guzu: -Trafic de minore?

Rep: -Da. Nu cerem SIE să comenteze ce face un ofițer SRI, dar solicităm șefului SIE o reacție. Nu a știut niciodată despre prezența fratelui său în acest caz?
Lavinia Guzu: -Și-a amintit ceva, în sensul că fratele i-ar fi spus câteva lucruri, mai demult. E din 2005, ați spus?

Rep: -Da, 2005.
Lavinia Guzu: -Da, însă domnul general a înțeles că acel caz s-a rezolvat.

Rep: -În ce sens?
Lavinia Guzu: -În sensul în care fratele dânsului era acolo ca ofițer SRI.

Rep: -Vreți să spuneți că era în misiune?
Lavinia Guzu: -Da. Și era și domeniul dânsului de activitate, dar mai mult, înțelegeți, nici nu știm și nici nu putem spune.