Fratele lui Radu Mazăre, audiat la DNA: Refuz să mai joc rolul în această telenovelă numită telejustiţie

Senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului oraşului Constanţa, a fost audiat la DNA.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 07:04
Fratele lui Radu Mazăre, audiat la DNA: Refuz să mai joc rolul în această telenovelă numită telejustiţie

Alexandru Mazăre a ajuns, joi, la DNA, unde a fost citat pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat şi Radu Mazăre. Senatorul PSD este acuzat de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii.

„Mi s-au adus acuzaţiile, complicitate la mită şi fals în declaraţii. Voi da toate lămuririle şi toate explicaţiile în faţa unui judecător şi acolo voi demonstra că sunt nevinovat. Înţelegeţi cu toţii că este un an electoral, face parte din jocul electoral, din păcate. Refuz să mai joc rolul în această telenovelă numită telejustiţie”, a declarat Alexandru Mazăre la ieşirea din sediul DNA.

Senatorul a adăugat că nu are nicio interdicţie în acest dosar şi este convins că fratele său va fi lăsat în libertate de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Radu Mazăre: DNA are trei înregistrări amărâte care nu au legătură cu dosarul

Potrivit unor surse România TV, Alexandru Mazăre a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor DNA.

Nici reacţia primarului Constanţei, Radu Mazăre, nu a întârziat să apară . El a afirmat joi că este ‘un caraghioslâc’ anchetarea de către procurorii DNA a fratelui său, senatorul Alexandru Mazăre, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri israelian.

„Ne aşteptam să-l cheme la DNA. Sigur, este un caraghioslâc, pentru că procurorul acuză că, pentru a disimula mita pe care mi-a dat-o mie, a virat în contul meu şi în contul fratelui meu în aceeaşi zi. Păi dacă omul de afaceri vroia să disimuleze vira totul la el nu la mine”, a declarat primarul Constanţei.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentantul firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia.

Fratele primarului Constanţei, senatorul PSD Alexandru Mazăre, este cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern la fraţii Mazăre. Astfel, prin intermediul lui Schwartzenberg, într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre au intrat 95.000 de euro, iar în unul al fratelui acestuia, 80.000 de euro, în două tranşe egale, susţine DNA.

„Traseul mitei a fost următorul: Societatea offshore Larton Consultants Ltd (unic asociat al SC Shapir Structures SRL) transferă în contul societăţii Melici Management Inc. (beneficiar real Schwartzenberg Emilian) suma de 109.835 euro la data de 28.07.2011 şi suma de 173.012 euro la data de 24.08.2011; Societatea Melici Management Inc. transferă în contul personal al primarului Mazăre Radu Ştefan deschis la Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, suma de 95.000 euro la data de 13.09.2011 şi în contul personal al lui Mazăre Alexandru deschis la aceeaşi bancă – Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, suma de 40.000 euro în aceeaşi dată; tot în contul personal al lui Mazăre Alexandru deschis la Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, Melici Management Inc. a transferat suma de 40.000 euro în data de 06.12.2011. Operaţiunile prin care fraţii Mazăre au primit sumele de bani sus-menţionate au avut ca justificare ‘fees’ – onorariu”, susţine DNA.

Mai mult, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins urmărirea penală pentru fals în declaraţii în dosarul primarului Constanţei, Radu Mazăre.