Omar Mahmoud, fratele teroristului Hayssam, prins în Turcia şi predat autorităţilor române

Omar Mahmoud, fratele teroristului sirian Omar Hayssam, care a plecat din România înainte de o sentinţă definitivă, a fost găsit în Turcia. Acesta a fost predat autorităţilor române după ce Ministerul Justiţiei a trimis documentaţia prin care se solicită arestarea şi extrădarea lui.  

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 06:00
Omar Mahmoud, fratele teroristului Hayssam, prins în Turcia şi predat autorităţilor române

Împreună cu acesta a fost condamnat la şapte ani de închisoare Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost prins de poliţişti şi încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Citeşte şi: Omar Hayssam, CONDAMNAT DEFINITIV la 23 de ani de închisoare

Potrivit comunicatului IGPR, „Omar Mahmoud se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său”.

În acelaşi comunicat se menţionează că Omar Mahmoud a fost condamnat definitiv la data de 07.10.2014 de către magistraţii instanţei supreme la 5 ani de închisoare, conform art. 33, al 2 lit.1 din Legea 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului.

Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și a celorlalte agenții de aplicare a legii.

Şi celălalt frate al lui Omar Hayysam trebuie adus în ţară tot din Turcia. Cel mai probabil Omar Mukhles va fi adus sub escortă în ţara noastră în următoarele săptămâni. Cei doi l-au ajutat pe Omar Hayssam să fugă din ţară. 

La sfârşitul lunii noiembrie 2007, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam din ţară, şi pe Mukhles şi Mahmoud Omar, pentru că, în perioada 23-30 iunie 2006, au planificat şi înlesnit ieşirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam.

Citeşte şi: Fraţii lui Omar Hayssam, localizaţi în Turcia

Asta deşi cunoşteau că sirianul a fost trimis în judecată pentru acte de terorism, prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire în Irak, în martie 2005, a jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian.