Fratele unui fost ministru PNL, săltat de mascaţi. În dosar mai sunt implicaţi poliţişti şi un judecător

Fratele unui deputat PNL, fost ministru, a fost săltat de DIICOT, în urma unor percheziţii electuate la locuinţa lui din Zalău. Bărbatul este suspectat într-un dosar de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită. Printre suspecţi se mai află şi poliţişti, oameni de afaceri dar şi un judecător din judeţul Sălaj.

28 feb. 2016, 16:06
Fratele unui fost ministru PNL, săltat de mascaţi. În dosar mai sunt implicaţi poliţişti şi un judecător

Ioan Dumitru Bode, inspector vamal şi fratele deputatul PNL Lucian Bode a fost reţinut într-un dosar ce vizează săvârşirea unor fapte de corupţie. Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile unor poliţişti, oameni de afaceri, dar şi la locuinţa unui judecător. Opt persoane au fost propuse pentru arestare preventivă, printre acestea şi fratele deputatului PNL Lucian Bode, fost ministru în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Aceştia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional, dare şi luare de mită, trafic de influenţă ţi fals intelectual.

Curtea de Apel Cluj a hotarat duminica, 28 februarie, ca din lotul celor opt retinuti vineri de DIICOT Salaj cu propunere de arestare preventiva, doar Huluban Ioan, Galis Ioan si Daraban Patritiu sa fie plasati preventiv sub control judiciar pentru 60 de zile.

Curtea de Apel Cluj a respins cererile DIICOT Salaj in ceea ce-i priveste pe Galis Ioana Malvina, Bode Dumitru Ioan, Abrudan Ioan, Zaha Gheorghe si Farcas Marius. Totodata.

Dosarul a ajuns si pe masa judecatorilor de la Curtea Constitutionala, care vor judeca exceptii de neconstitutionaliate invocate in acest caz.