Fraudă la Bacalaureat 2012: 14 elevi din Târgu Lăpuş, ajutaţi de PROFESORI să COPIEZE

Scandal la Târgu Lăpuş, unde 14 elevi au fost daţi afară din examen pentru copiat, informează emaramures.ro. Elevii aveau fituici cu rezolvarea subiectelor primite dimineaţă la proba de matematică scris, ceea ce persupune complicitatea unor profesori. Autorităţile fac verificări la liceul teoretic "Petru Rareş" din Târgu Lăpuş. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat că tinerilor nu li se va mai permite să continue examenul de Bacalaureat.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 15:30
Fraudă la Bacalaureat 2012: 14 elevi din Târgu Lăpuş, ajutaţi de PROFESORI să COPIEZE

Cei 14 elevi au fost prinşi copiind de către unul dintre profesorii supraveghetori. Dascălul a chemat preşedintele comisiei de examen, care a descoperit frauda şi i-a eliminat din examen pe candidaţii. Tinerii vor avea dreptul să susţină din nou examinarea abia în toamna lui 2013.

Mai multe persoane au fost interogate cu privire la incidentul petrecut la liceul „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş.

„A fost o situaţie neplăcută, la centrul de examen de la Liceul «Petru Rares» din Târgu Lăpuş, acolo 14 candidati sunt în situaţia de a fi eliminati din examen, pentru ca au încercat fraudarea examenului la proba de matematică. Investigatiile sunt spre finalizare – sunt niste proceduri care trebuie respectate, respectiv se iau declaratii de la candidatii aflati in aceasta situatie, de la cei doi profesori supraveghetori, eventual si de la vecini, de la cei din proximitatea candidatului”, a precizat pentru eMaramures purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Pavel Filip.

VEZI ŞI: SUBIECTE BACALAUREAT 2012 MATEMATICĂ. Vezi ce subiecte au picat la M1 şi M2

BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICĂ BACALAUREAT 2012

În cazul în care se descoperă că elevii au fost ajutaţi să copieze de către unul sau mai mulţi profesori, investigaţia va fi preluată de către organele de poliţie.