FRAUDE în cadrul „Rabla”. Directorul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti, trimis în judecată

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Braşov l-au trimis în judecată pe Valentin Dobre, şeful Direcţiei Implementare Proiecte din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece a acordat preferenţial unor firme tichete în cadrul programului "Rabla".

11 oct. 2013, 06:33
FRAUDE în cadrul „Rabla”. Directorul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti, trimis în judecată

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul lunii iunie 2013, Valentin Dobre, în calitate de şef al Direcţiei Implementare Proiecte din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti, a fost numit responsabil cu aprobarea cererilor de distribuire depuse de către colectorii validaţi în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013”.

În acest context, Valentin Dobre şi-a exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi a avantajat anumiţi colectori participanţi la Programul Rabla 2013 prin acordarea preferenţială de tichete în etapa a II-a.

Concret, el a stabilit regula conform căreia tichetele să fie distribuite în ordinea datei şi orei la care colectorii (reprezentanţi ai societăţilor comerciale care primeau autoturismele uzate) se prezentau la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

CITEŞTE ŞI: Programul RABLA 2013 a debutat cu acuzaţii de ŞPAGĂ şi şoferi revoltaţi

Cu toate acestea, în scopul de a favoriza mai multe societăţi comerciale (colectori), Valentin Dobre i-a determinat pe mai mulţi angajaţi ai AFM să înregistreze în sistemul informatic, în mod eronat, faptul că 11 societăţi comerciale, pe care le-a indicat în mod expres, să fie înregistrate ca fiind printre primele care au încheiat procedura, astfel că acestea au primit un număr total de 1.760 de tichete, în detrimentul altor societăţi comerciale.

Ca urmare, firmele avantajate au obţinut un folos patrimonial necuvenit în sumă de cel puţin 500 lei/tichet, sumă rezultată din valorificarea autoturismelor uzate primite de la cetăţeni în schimbul tichetelor.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Sector 6 Bucureşti.