Fraze manipulative şi cum să le combaţi

Oamenii nu manipulează pentru că le pasă de alţii. Manipularea este, de fapt, controlul mascat al dragostei. Abilitatea sa de a părea drept afecţiune face din manipulare cea mai ascunsă formă de abuz.

28 feb. 2017, 21:13
Fraze manipulative şi cum să le combaţi

Doar pentru ca un lucru nu pare minciuna nu inseamna ca nu este inselator. Un mincinos stie ca minte, insa cineva care foloseste jumatati de adevar pentru a pacali este un maestru al distrugerii”, a scris psihologul Criss Jami.

Nu permite ca viata sa-ti fie furata de vorbele dulci ale unui manipulator. Mentine-ti controlul si fa propriile alegeri. Daca manipularea se transforma in obisnuinta, ia in calcul ruperea relatiei. Manipularea nu este doar o forma de control, ci si o forma extrema de egoism.

Iata cateva fraze pe care le folosesc, adesea, manipulaturii pentru a-si atinge scopurile. Din fericire, toate pot fi usor combatute:

Uite ce-am facut din cauza ta

N-ai facut nimic din cauza mea. Tu ai ales sa reactionezi asa cum ai facut-o. Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru faptele tale. Eu raspund doar de ce fac eu.

Cum poti sa mai fii suparata pe mine dupa ce ti-am daruit acest colier frumos?

Nu-mi poti cumpara iertarea. Insa a fost frumos din partea ta sa faci un astfel de gest. In cazul in care colierul este pentru a-mi obtine iertarea inseamna ca nu este un cadou. Este mita. De aceea, ia-l inapoi.

Citeste continuarea pe Sfatulparintilor. ro.