Frigul a făcut primele victime, în România

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost găsit decedat, vineri dimineaţă, în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe, iar altul a fost transportat la spital în stare de hipotermie, ambii fiind victimele temperaturilor scăzute înregistrate în cursul nopţii. Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat vineri dimineaţa, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 10,3 grade Celsius.

RomaniaTV.net
09 nov. 2018, 07:47
Frigul a făcut primele victime, în România

„În această dimineaţă, în jurul orei 6,50, Dispeceratul IPJ Covasna a fost sesizat, printr-un apel prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că în zona Parcului Elisabeta se află două persoane, posibil decedate. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de Poliţie, iar din primele verificări s-a constatat că una dintre persoane, un bărbat de aproximativ 50 de ani, a decedat, iar o altă persoană, tot un bărbat, a fost transportată la spital în stare de inconştienţă. Poliţiştii fac verificări pentru a se stabili toate circumstanţele acestui eveniment”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin, citată de Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, din primele informaţii este vorba despre persoane fără adăpost, care au suferit din cauza frigului.

Vineri dimineaţă, în municipiul Sfântu Gheorghe s-au înregistrat minus 5 grade Celsius.

Potrivit meteorologului Eugen Mitea, de la Centrul Meteorologic „Transilvania Sud” Sibiu, cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat vineri dimineaţa, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 10,3 grade Celsius. Şi în celelalte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi negative, respectiv minus 8 grade la Joseni, minus 6 grade la Topliţa şi minus 1 grad Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Pentru perioada următoare, se prognozează, în continuare, temperaturi minime apropiate valorilor din ultimele zile şi, treptat, vor începe să scadă şi temperaturile maxime, iar precipitaţii se vor înregistra doar în jurul datei de 14 noiembrie.