FRIPTURA DE MIEL la cuptor. Secretul bunicii pentru o friptura delicioasa de Paste

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii.

RomaniaTV.net
30 apr. 2016, 06:26
FRIPTURA DE MIEL la cuptor. Secretul bunicii pentru o friptura delicioasa de Paste

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii. Friptura de miel nu poate să lipsească de pe masa tradiţională de Paşte dar poate fi consumată şi în restul anului, mai ales că în supermarket găseşti în orice perioadă carne de miel. Pentru ca friptura să iasă exact ca şi cea pregătită de bunica, trebuie să urmaţi o reţetă simplă. Reţeta este garantată, mai ales dacă veţi pune toate ierburile aromatice şi usturoiul, care sunt de fapt secretele reuşitei depline…….

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii.

INGREDIENTE: 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg cartofi noi 6-7 caţei mari usturoi 1 pahar mare vin alb 1 cană de apa 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui 2-3 crenguţe rozmarin 2-3 crengute măghiran proaspăt sare piper

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii

PREPARARE friputra de miel:

Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul. Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram carnea cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran.

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran.

Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.

Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.