Trafic supra-aglomerat pe şoselele României. Pe Valea Prahovei, pe sensul spre Ploieşti, se circulă în coloană

Turiştii care au petrecut Paştele la munte se întorc acasă, iar traficul pe DN 1 Ploieşti - Braşov este intens, marţi la prânz. Pe tronsoanele Predeal - Azuga - Buşteni şi Comarnic - Nistoreşti, pe sensul de mers către Ploieşti, se circulă în coloană. Totodată, sute de camioane aşteptau, marţi dimineaţă, să iasă din ţară prin Vama Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, coloana formată fiind de aproximativ şapte kilometri.

18 apr. 2017, 09:59
Trafic supra-aglomerat pe şoselele României. Pe Valea Prahovei, pe sensul spre Ploieşti, se circulă în coloană

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei, valorile de trafic sunt în creştere pe DN1 Ploieşti – Braşov.

Pe tronsonoanele Predeal – Azuga – Buşteni şi Comarnic – Nistoreşti maşinile circulă în coloană pe sensul de mers către Ploieşti, cu o viteză medie de rulare de 30 – 40 de kilometri pe oră.

Mai multe echipaje de la Poliţia Rutieră sunt prezente pe DN1 între Ploieşti şi Braşov, pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Pe de altă parte, automarfarele care urmează să iasă din ţară aşteaptă în coloană pe autostrada A1, înainte de Vama Nădlac II, unde s-a format o coloană de aproximativ şapte kilometri, după ce Ungaria a ridicat, luni la ora 23,00, restricţia de acces pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Sute de automarfare aşteaptă pe banda de urgenţă pentru formalităţile de ieşire din ţară, iar potrivit Poliţiei de Frontieră Arad timpul de aşteptare este de 90 de minute, în timp ce şoferii spun că stau două ore.

Citeşte şi AGLOMERAŢIE la frontieră. „Când am venit şi era ministra aici, am stat cel mult 5 minute, acum stăm peste o oră…”

La Nădlac II, au fost deschise patru artere de control pentru traficul greu, faţă de două în mod obişnuit, iar poliţiştii de frontieră estimează că traficul va reveni la valori normale spre seară. Până atunci, şoferii de automarfare sunt sfătuiţi să iasă din ţară prin Nădlac I sau Vărşand, în judeţul Arad.

Tranzitarea vămii de autoturisme şi autocare nu este afectată, nefiind înregistrate cozi.

Conorm aplicaţiei de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, timpi şi mai mari de aşteptare pentru camioane sunt la Borş – 240 de minute şi Petea – 400 de minute.

Camioanele s-au adunat în număr mare la frontiera cu Ungaria după ce ţara vecină a impus o restricţie pentru traficul greu pe perioada sărbătorilor.