Fructe şi legume care-ţi alungă astenia de toamnă şi oboseala. Nu trebuie să-ţi lipsească din dietă

Toamna, când zilele devin tot mai scurte şi nopţile tot mai lungi, organismul începe să fie din ce în ce mai obosit şi lipsit de vigoare.

RomaniaTV.net
23 oct. 2013, 08:04
Fructe şi legume care-ţi alungă astenia de toamnă şi oboseala. Nu trebuie să-ţi lipsească din dietă

Tu te simti vlaguita si orice ai face simti ca nimeni si nimic nu te poate scoate din starea in care ai intrat. Starile tale sunt cauzate de astenia de toamna si crede-ne, ca nu esti singura care se confrunta cu ea. Dar stiai ca fructele si legumele iti vin in ajutor si te scapa de aceasta stare?

Ce este astenia de toamna

Astenia de toamna este o stare de depresie care apare cu regularitate in fiecare an. Practic, organismul tau se adapteaza schimbarilor fizice si psihice cu dificultate. In aceasta perioada, apare si sentimentul de inutilitate, o stare de tristete si de apatie permanenta. La astenia de toamna contribuie si un stil de viata sedentar, cat si o dieta necorespunzatoare.

Merele

Merele aduc multe beneficii organismului, iar acum ai avantajul ca se gasesc din plin pe tarabe. Sunt perfecte pentru a combate astenia de toamna intrucat sunt bogate in flavonoizi, antioxidanti puternici care tin bolile departe de tine si iti protejeaza sanatatea.

Citeşte şi ASTENIA de toamna în rândul mămicilor. Vezi METODELE DE PREVENIRE

Merele iti dau si un tonus foarte bun, fiind indicate ca o gustare intre mese in fiecare zi. Ele reduc riscul aparitiei diabetului, scad nivelul de colesterol rau LDL si iti mentin plamanii curati.

Strugurii

Strugurii contribuie si ei la intarirea sistemului imunitar datorita antioxidantilor continuti. Pentru ca au un continut bogat in glucide, strugurii te ajuta sa combati starea de oboseala specifica asteniei de toamna si sa fii in forma avand un tonus muscular bun. Pe langa asta, consumul de struguri te ajuta sa ai pielea mai frumoasa, iti protejeaza inima si ficatul.

Prunele

Adesea fructe ignorate, prunele sunt o sursa naturala de energie si frumusete. Pline de vitamine, minerale si antioxidanti (resveratrol – un antioxidant extrem de puternic), prunele stimuleaza imunitatea si te ajuta sa previi diferitele infectii de sezon.

In plus, aceste fructe minunate te ajuta sa te mentii tanara, sa elimini toxinele din corp si iti reduc stresul oxidativ.

Descoperă mai multe fructe şi legume care te ajută să lupţi împotriva asteniei de toamnă pe Ele.ro.