Frumuseţe: 5 sfaturi care te ajută să-ţi păstrezi cât mai mult bronzul

Nuanța arămie foarte sexy a pielii poate fi menținută mai mult timp dacă apelezi la câteva trucuri simple de îngrijire. Află cum să fii bronzată vreme îndelungată

23 iul. 2015, 03:47

Evită exfolierea agresivă

Stratul superior al pielii este cel care capătă o nuanță mai închisă după expunerea la soare, datorită melaninei, pigment produs de melanocite, celule aflate la baza epidermei. Exfolierea repetată și agresivă conduce la îndepărtarea rapidă a acestui strat colorat al pielii și la estomparea bronzului. Exfoliază-ți fața și corpul o singură dată pe săptămână pentru a menține bronzul perfect timp îndelungat.

Nu face băi lungi

Îți place să stai cu orele în cadă? Află că nu este un obicei tocmai bun pentru bronzul tău. Pielea se va descuama mult mai ușor, iar tu vei pierde repede nuanța arămie a pielii pe care o iubești.

Evită apa fierbinte

Dușurile prea fierbinți nu sunt deloc benefice pielii tale: o usucă excesiv, îndepărtează uleiurile protectoare produse în mod natural de piele, accelerează apariția ridurilor, dilată vasele de sânge și conduc la estomparea rapidă a bronzului pe timpul verii. Folosește apa caldă la o temperatură apropiată de cea a corpului.

Citeşte mai mult pe eva.ro