Frunzăverde: Fuziunea dintre PNL şi PDL e cel mai important moment politic pre-electoral

Fuziunea dintre Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Democrat Liberal (PDL) este o realizare importantă în politica românească, act politic ireversibil şi cel mai important moment politic pre-electoral, susţine vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, transmite Agerpres.

18 iul. 2014, 13:49
Frunzăverde: Fuziunea dintre PNL şi PDL e cel mai important moment politic pre-electoral

‘Construirea, pentru prima dată, a unui pol de dreapta puternic, după cum se observă şi din sondaje, prin Partidul Naţional Liberal, cum se va numi după fuziunea dintre PNL şi PDL, sau această alianţă electorală pentru susţinerea unui candidat propriu şi comun, la prezidenţiale, cred că reprezintă o foarte puternică alternativă la actuala putere, poate chiar mai puternică decât aceasta’, a declarat, vineri, Sorin Frunzăverde.

În ceea ce priveşte anumite sondaje făcute publice de către mass-media, Sorin Frunzăverde spune că acestea se apropie de realitate.

‘În ultimul sondaj, Victor Ponta avea sub 40%, adică vreo 39%, iar Iohannis, vreo 33 de procente. Eu cred că scorul este chiar mai apropiat. Spun asta pentru că PSD într-un tip de scrutin în care şi-a adus activiştii, pentru că sunt mai mobilizaţi de regulă, nu au făcut decât 37%, nu peste 40, aşa cum estimau. Este clar, în acest moment, că Victor Ponta va intra în turul al doilea cu candidatul acestei grupări de dreapta, al acestui partid de dreapta, foarte puternic. Astfel, este foarte posibil ca Ponta să piardă alegerile’, spune vicepreşedintele PNL.

În ceea ce priveşte fuziunea, potrivit lui Frunzăverde, urmează ca pe 21 iulie să se întâlnească cele două Delegaţii Permanente, care hotărăsc calendarul Congresului, aprobă statutul, programul politic, iar pe 26 iulie este programat Congresul care consfinţeşte fuziunea şi se depun actele fuziunii la tribunal.

‘Urmează să intrăm cu un sondaj între cei doi candidaţi, cel pe care îl vom afla din partea PNL actual, până pe 21 iulie, şi Cătălin Predoiu, care este candidatul desemnat de PDL, iar pe 5 sau 6 august se va anunţa numele candidatului acestei formaţiuni de dreapta, care va merge însă, în alegeri, ca o alianţă electorală, pentru că, pe procedurile juridice din România, partidul nu va putea fi înfiinţat printr-o hotărâre judecătorească, decât în circa trei, patru luni, undeva după alegeri. Dar, faptul că pe 26 iulie se consfinţeşte fuzionarea celor două partide sub numele de Partidul Naţional Liberal este un act politic ireversibil, cel mai important moment politic pre-electoral, deoarece, el vizează parcursul pe termen lung de acum a Dreptei române. Sigla va avea şi simbolul PNL, dar şi simboluri europene, pentru că suntem afiliaţi Partidului Popular European’, a precizat Sorin Frunzăverde.