Frunzăverde, PNL: Prezenţa românească în grupurile popular şi socialist din PE devine una echilibrată

Vicepreşedintele demisionar al PNL Sorin Frunzăverde a declarat marţi că prezenţa românească în grupurile popular şi socialist din Parlamentul European devine una echilibrată, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 12:51
Frunzăverde, PNL: Prezenţa românească în grupurile popular şi socialist din PE devine una echilibrată

Acest fapt reflectă, într-o anumită măsură, şi împărţirea voturilor între alianţa PSD-UNPR-PC şi celelalte forţe politice din România care au reuşit să intre în legislativul european.

‘Delegaţia Permanentă a PNL a hotărât aderarea noastră la Partidul Popular European. În primă fază, a hotărât ca membrii delegaţiei PNL în Parlamentul European să facă parte din PPE, dar relativ concomitent şi PNL va deveni membru al PPE, cea mai puternică grupare din Parlamentul European, cea care a câştigat din nou alegerile, cea care va da iarăşi preşedintele Comisiei Europene, practic prim-ministrul Europei, cea mai importantă funcţie executivă şi, evident, va deţine poziţii foarte importante în legislativul de la Bruxelles, dar şi în Executiv, adică în Comisia Europeană, în care vom avea comisari pe diverse domenii’, a afirmat Sorin Frunzăverde, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, din punct de vedere strict politic, în plan intern, intrarea PNL în PPE reprezintă un moment foarte important în coagularea dreptei.