Fumezi? Află informaţia legată de sănătatea ta care te va face să renunţi la ţigări

Fumatul este un obicei nesănătos şi deşi cunosc acest fapt fumătorii nu se pot opri. Totuşi, în ciuda bolilor care pot fi cauzate de fumat o anumită informaţie pare un adevărat semnal de alarmă şi poate un motiv în plus să renunţe la ţigări.

19 nov. 2013, 16:22
Fumezi? Află informaţia legată de sănătatea ta care te va face să renunţi la ţigări

Mulţi spun că o ţigară este un cui în plus la coşciug. Ei bine, acest lucru este adevărat în condiţiile în care un fumător pierde între 10 şi 15 ani din viaţă.

Citeşte şi Ultima metodă să te laşi de fumat imediat. Are efecte garantate ştiinţific

Leziunile generate de fumat sunt ireversibile, pentru că tutunul, la temperaturi înalte, distruge plămânul. După întreruperea fumatului se stopează declinul accelerat al funcției pulmonare consecutiv, de obicei, acestui efect distructiv. Totodată, scade și din iritația bronșiectaziei, deci din obstrucția la nivelul căilor aeriene inferioare. Riscul de cancer se apropie însă de cel al unui nefumător abia după 15 ani„, a declarat doctorul pneumolog Florin Mihălţan pentru ClickSănătate.ro.

Medicul explică faptul că nicotina este cel mai puţin periculos produs din ţigară, celalalte substanţe cancerigene şi iritative sunt cele care atrag multitudinea de boli unde fumatul este cauză sau factor de risc.

Citeşte şi Vrei să te laşi de fumat? Află în ce zi TREBUIE s-o faci