Funcţia maşinii tale care te poate ucide fără să ştii

Opțiunea de a porni mașina fără utilizarea unei chei a devenit un lucru banal pentru posesorii de mașini noi. Posibilitatea de a ține cheia în buzunar, având lejeritatea activării motorului printr-o simplă apăsare de buton pare să aducă numai avantaje. Ei bine, nu este chiar așa.

30 aug. 2015, 10:44
Funcţia maşinii tale care te poate ucide fără să ştii

Cei mai mari producători de autoturisme au fost dați în judecată în Statele Unite pentru motivul că funcția ar fi periculoasă. La prima vedere nu pare. Cu toate astea, oamenii uită să oprească motorul, iar faptul că acesta nu este programat cu o perioadă după care să facă singur această acțiune, a provocat treisprezece decese cauzate de otrăvire cu monoxid de carbon, cât și alte incidente.

Conform celor de la Reuters, principala cauză ar fi că oamenii părăsesc pur și simplu mașina cu gândul că motorul se va opri de la sine. Într-un garaj, monoxidul de carbon se poate acumula atât de mult încat să provoace otrăvire. În consecință, șoferii cer implementarea unui sistem care să programeze motorul autovehiculului să se oprească automat.

Mai multe detalii, pe playtech.ro