Fundaţia Mişcarea Populară şi-a lansat filiala judeţeană din Dolj

Fundaţia Mişcarea Populară şi-a lansat, vineri, la Craiova, Filiala din Dolj, care are 155 de aderenţi şi este cea de-a opta filială judeţeană a fundaţiei. Liderul filialei ar urma să fie anunţat în aproximativ o săptămână.

RomaniaTV.net
24 mai 2013, 17:36
Fundaţia Mişcarea Populară şi-a lansat filiala judeţeană din Dolj

Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că până în prezent la această fundaţie au aderat circa 6.000 de membri, majoritatea ingineri, cadre didactice, doctori şi avocaţi, mai mult de jumătate dintre ei nemaifiind înscrişi până acum în vreun partid politic.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Dolj, Fundaţia Mişcarea Populară are 155 de aderenţi, iar nucleul grupului de iniţiativă este format din cinci membri selectaţi din 28 de CV-uri trimise: Cristina Duţă, director resurse uman la un hypermarket din Craiova, Daniel Alexandru Ioan, profesor de matematică la Liceul Economic din Craiova, Sorin Bârsan, profesor de matematică, Marius Căpăţână, administrator la o firmă de consultanţă, şi Cristian Ovidiu Neamţu, şef depozit produse farmaceutice. Liderul filialei urmează să fie anunţat în circa o săptămână.

„La Dolj este un nucleu creat, sunt persoane care nu au mai făcut politică. Noi am prezentat pe scurt proiectul fundaţiei, ideile noastre, colegii au pus întrebări, au făcut comentarii, au ridicat diverse probleme de ordin local şi general cum ar fi de exemplu problema fondurilor europene. Este posibil ca una-două dintre persoanele care au participat la dezbateri în urma intervenţiilor foarte competente să fie adăugate în acest nucleu”, a spus Marian Preda.

La întâlnirea de la Craiova au mai participat consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu şi Cristian Hriţuc, Radu Borza – secretar general al Mensa România şi avocatul Elenina Nicuţ.

Sebastian Lăzăroiu, membru-fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, a declarat că majoritatea aderenţilor care şi-au exprimat până acum opţiunea cu privire la viitorul acestui proiect doresc înfiinţarea unui partid cu acelaşi nume. Potrivit consilierului prezidenţial, o decizie în acest sens va fi luată după încheierea sondajului deschis pe site-ul fundaţiei.

„În acest moment se pare că o majoritate largă se îndreaptă către fundaţie şi partid politic”, a spus Sebastian Lăzăroiu, care a precizat că ncă de la început Fundaţia Mişcarea Populară a avut obiective politice, însă membrii fondatori nu ştiau care este opţiunea celor care s-au adunat în jurul acestui proiect.