Furtuna a făcut prăpăd în Galaţi. Zeci de oameni au fost răniţi VIDEO

Noi imagini cu dezastrul provocat de furtuna de la Galaţi au fost surprinse de camerele de supraveghere din oraş. 30 de oameni au fost răniţi în urma prăpădului, 5 dintre ei fiind în stare gravă la spital.

26 iul. 2017, 12:10
Furtuna a făcut prăpăd în Galaţi. Zeci de oameni au fost răniţi VIDEO

Conform unui comunicat al Primăriei Galați, în urma furtunii care a avut loc marți după-amiază (vântul a bătut cu putere atingând la rafală 70-90 km/h) au fost peste 130 de copaci căzuți, cinci străzi blocate, 10 victime, cinci mașini avariate, o casă avariată și mai multe garduri, un stâlp pentru troleibuz căzut, iar firul de contact pentru tramvaie a fost rupt în trei locuri.

În urma furtunii, tramvaiele şi troleibuzele nu au mai circulat mai mai bine de două ore. Mai mult, circulaţia prin oraş s-a efectuat cu dificultate, mai ales că în zona Parcului CFR un stâlp a fost doborât. S-a circulat greu şi pe drumurile din judeţ, cititorii semnalând cozi de maşini pe Drumul Naţional 25, în zona localităţii Şendreni.

În jurul orei 19,30, printr-un comunicat de presă, Primăria anunţa faptul că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se stabili planul de măsuri în astfel de cazuri. „Sunt deja multe sesizări cu privire la urmările furtunii care a avut loc. Echipe ale Ecosal, Gospodărire Urbană şi Transurb, alături de echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sunt deja în teren şi intervin acolo unde este nevoie.

Citeşte şi Prăpăd în Brăila din cauza unei vijelii. Patru persoane au fost rănite, o femeie este în comă