Furtunile fac ravagii în ţară: Acoperişuri smulse, maşini avariate şi copaci rupţi de vântul puternic

O furtună puternică a dezrădăcinat mai mulţi copaci, duminică după amiază, în mai multe localităţi din judeţul Argeş, pompierii intervenind pentru degajarea trunchiurilor dezrădăcinate. În zona de munte a judeţului două drumuri forestiere au fost blocate din cauza pomilor smulşi de vântul puternic. Şi în Teleorman vântul puternic a smuls acoperişuri şi a rupt mai mulţi copaci.

RomaniaTV.net
03 sept. 2017, 14:35
Furtunile fac ravagii în ţară: Acoperişuri smulse, maşini avariate şi copaci rupţi de vântul puternic

UPDATE Acoperişul pieţei agro-alimentare din Petroşani, judeţul Hunedoara, cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, a fost smuls de vânt, duminică, iar tabla şi lemnul desprinse au avariat trei autoturisme şi două chioşcuri, fără a răni vreo persoană. Pompierii au mai intervenit pentru îndepărtarea unor crengi şi copaci de pe un drum judeţean şi de pe firele de curent.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în urma unei vijelii, acoperişul pieţei agro-alimentare din Petroşani, cu o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi, a fost dislocat de vânt.

”Elemente din structura acoperişului căzut au avariat trei autoturisme parcate în apropiere şi acoperişurile a două chioşcuri. Din fericire, nicio persoană nu a fost surprinsă şi rănită de acoperişul dislocat”, anunţă ISU Hunedoara.

Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, echipajele ISU Argeş au fst solicitate să intervină, duminică după amiază, pentru îndepărtarea mai multor copaci smulşi de vântul puternic în acest judeţ. Astfel, în urma furtunii puternice mai mulţi copaci au fost smulşi de vânt şi doborâţi pe carosabil în localităţile Valea Danului, Arefu,Brădet şi Costeşti. 

În oraşul Curtea de Argeş vântul puternic a smuls elemente metalice folosite la închiderea unui balcon, iar în localitatea Valea Mare Pravăţ o cracă ruptă dintr-un pom a căzut peste reţeaua de alimentare cu energie electrică. 

Cea mai afectată de furtună a fost zona de munte a judeţului Argeş. La Nucşoara, un drum forestier care duce către Vârful Moldoveanu şi alt drum forestier către Vârful Maliţa au fost complet blocate din cauza brazilor dezrădăcinaţi de vântul puternic. 

Tot duminică după amiază, pompierii argeşeni au fost solicitaţi să intervină şi la Spitalul municipal Curtea de Argeş,unde au fost sesizate scăpări de gaze. În urma verificărilor, specialiştii ISU au constatat că mirosul de gaze provine de o o conductă a cărei supapă s-a defectat, în zona punctului termic al unităţii sanitare. Activitatea spitalului nu a fost afectată şi nu a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi.  

CITEŞTE ŞI Trafic feroviar blocat între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului din cauza unor copaci căzuţi pe firele de contact

Şi în judeţul Teleorman, vântul a provocat numeroase pagube. 

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, o furtună puternică abătută duminică după-amiază şi care a durat mai puţin de o oră a provocat pagube în mai multe zone din judeţ.

Cel mai afectat este municipiul reşedinţă de judeţ, oraşul Alexandria, unde vijelia a rupt copaci şi a smuls acoperişuri. Astfel, pe strada 1 Mai din Alexandria un acoperiş a fost luat de vântul puternic, iar pe străzile Alexandru Ghica, Fraţii Goleşti, Libertăţii, 1 Mai şi B 3 mai mulţi copaci au căzut pe carosabil.

Mai multe autoturisme au fost avariate din cauza tencuielii desprinse de pe clădiri sau a bucăţilor de acoperiş smulse de vântul puternic.

Şi în oraşul Turnu Măgurele vântul puternic a smuls un acoperiş. 

De asemenea, între localităţile Mavrodin şi Călineşti, între Alexandria şi Furculeşti, dar şi în zona localităţii Brânceni copacii dezrădăcinaţi de vântul puternic au blocat drumurile.  

În urma vijeliei au fost înregistrate doar pagube materiale, nu şi victime, precizează sursa citată.