Furtuna a făcut ravagii în ţară. Copaci doborâţi pe case, maşini şi carosabil, din cauza vijeliei UPDATE

Zeci de copaci s-au rupt, vineri după-amiază, în mai multe judeţe. În Iaşi , în timpul unei furtuni puternice, unul dintre arbori a căzut peste un tramvai, fără a se înregistra victime.

23 iun. 2017, 13:31

UPDATE. O furtună care a durat aproximativ zece minute a provocat pagube importante în Arad şi a rănit zece persoane, vineri după-amiază. Vijelia a smuls acoperişuri de pe case din tot judeţul, a rupt sute de copaci şi a provocat răsturnarea unor vechicule, în timp ce zece muncitori de la o fabrică au fost răniţi de o uşă din sticlă smulsă din balamale.

În zona Copou, un arbore a căzut peste un tramvai, dar nici o persoană nu a fost rănită. Circulaţia a fost blocată, până laintervenţia echipelor de muncitori din subordinea primăriei ieşene.

Alţi copaci s-au rupt din cauza vântului puternic, iar mai multe maşini au fost avariate.

De asemenea, bucăţi de tencuială s-au desprins de pe pereţii unor clădiri din centrul oraşului.

Tot din cauza furtunii violente, deschiderea unui festival de muzică, programată pentru vineri a fost amânată cu câteva ore.

La ora transmiterii acestei ştiri, peste zece echipe ale primăriei lucrează în diverse puncte ale oraşului pentru îndepărtarea copacilor căzuţi.

Autorităţile susţin că până la această oră nu au informaţii că ar exista victime, însă adaugă că a fost una dintre cele mai violente furtuni care s-a înregistrat la Iaşi în ultimii ani.

Judeţul Iaşi este, vineri, până la ora 16.00, sub avertizare cod portocaliu de furtună, fiind anunţate „intensificări ale vântului care vor lua aspect de vijelie cu viteze ce vor depăşi la rafală 90 de kilometri la oră, frecvente descărcări electrice şi grindină de dimensiuni medii”.

Şi în judeţul Maramureş au fost probleme din cauza condiţiilor meteo.

„S-a intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut peste acoperişul unei case din Sighetu Marmaţiei şi a mai multor copaci căzuţi pe carosabil sau peste autoturisme pe străzi din Baia Mare. De asemenea, s-a balizat zona pentru a preveni producerea unor eventuale situaţii de urgenţă, în cazul a două acoperişuri de bloc, tot din Baia Mare, care s-au dislocat din cauza vântului puternic”, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi Ploile torenţiale au făcut ravagii în ţară. Copaci căzuţi, gospodării şi drumuri inundate UPDATE