Furtuna a provocat victime. Un cioban a murit lovit de fulger

Fenomenele extreme au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară şi au făcut chiar şi victime omeneşti. Pe vârful unui munte din Caraș-Severin, un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger.  

RomaniaTV.net
19 aug. 2016, 16:11
Furtuna a provocat victime. Un cioban a murit lovit de fulger

Un bărbat din Caraş-Severin a murit după ce a fost lovit de un fulger pe Vârful Ţarcu de pe Muntele Mic. Ciobanul din Caransebeș era cu oile pe munte. Din păcate, bărbatul nu a avut nicio şansă să supravieţuiască. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. În județul Caraș-Severin a fost furtună puternică.

Vezi si: Furtuna a provocat şi victime. Un bărbat din Alba a murit lovit de fulger

În urma ploii torențiale (30-35 l/mp) care a căzut vineri în județul Caraș-Severin, în aproximativ o oră, în municipiul Reșița au fost inundate un număr de 19 străzi, 7 case, 14 curți și 4 beciuri. Circulația s-a desfășurat cu dificultate pe aceste străzi, iar Pasajul TMK a fost blocat din cauza acumulării de apă.

Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al Județului Caraș-Severin au acționat pentru evacuarea apei din case cu ajutorul motopompelor și continuă intervențiile pentru evacuarea apei din curți și beciuri.

Județul Caraș-Severin rămâne sub avertizare hidrologică, cod portocaliu, până la ora 24.00, având în vedere că se estimează scurgeri de pe versanți, torenți, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici și bazinele hidrografice ale râurilor Bârzava, Pogăniș, Caraș, Timiș și Bistra.

Vezi si: COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, vijelii şi grindină UPDATE