Furtună puternică în Moscova: Bilanţul victimelor a crescut la 15 morţi şi 200 de răniţi, inclusiv copii FOTO şi VIDEO

Bilanţul victimelor furtunilor de luni, din Moscova, a crescut la 15 morţi şi 200 de răniţi, după ce vântul extrem de puternic a rupt sute de copaci.

30 mai 2017, 10:07

UPDATE: Cincisprezece persoane, printre care și copii, și-au pierdut viața în urma furtunii violente de luni de la Moscova, au anunțat autoritățile, acuzate de unii locuitori că nu i-au avertizat la timp. „Cincisprezece persoane au murit în timpul furtunii: zece la Moscova și cinci în regiunea Moscova”, a anunțat într-un comunicat Comisia de anchetă rusă.

Peste 200 de persoane au fost rănite, printre care doi copii mici care se află în stare critică, a mai precizat sursa citată, care a deschis o anchetă asupra evenimentelor.

*

Ştire iniţială:

„Din cauza vântului puternic ce a lovit Moscova, 50 de oameni au cerut îngrijiri medicale până acum”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Sănătate din cadrul Primăriei. „Unsprezece au fost răniţi fatal”, a adăugat el.

Ulterior s-au mai înregistrat două decese – o fată de 11 ani a fost omorâtă de un copac prăbuşit, iar un bărbat de 57 de ani de un gard luat de vânt, potrivit news.ro.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a transmis condoleanţe rudelor celor care au murit. „Mai multe sute de copaci au fost doborâţi. Luăm măsurile nesare pentru a face faţă consecinţelor”, a scris el pe Twitter. Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă din capitala rusă au trimis unităţi pentru a ridica arborii rupţi.

Vremea a provocat întârzieri pe aeroporturile din Moscova, iar trenul expres până la aeroportul Vnukovo a fost oprit temporar, pentru că şinele erau blocate.

Meteorologii au anunţat că vântul a bătut cu până la 80 de kilometri pe oră.