Furtună puternică în nordul Germaniei, cel puţin 6 oameni şi-au pierdut viaţa

Șase conducători auto au murit din cauza căderilor de arbori provocate de furtuna care a lovit nordul și estul Germaniei și care a provocat o întrerupere a serviciului feroviar și o închidere temporară a unor aeroporturi, relatează AFP.

05 oct. 2017, 18:05
Furtună puternică în nordul Germaniei, cel puţin 6 oameni şi-au pierdut viaţa

La Hamburg, un arbore a căzut peste o mașină în care se aflau două femei. Una dintre ele a murit, iar cealaltă a fost transportată la spital, a anunțat poliția locală.

Un șofer a murit din cauza căderii unui arbore și pe un drum național din Neu-Karstadt, în landul Mecklenburg — Pomerania Inferioară, în timp ce în regiunea Brandenburg, care înconjoară Berlinul, un vehicul condus de o femeie a fost lovit de un copac, provocând moartea conducătoarei auto, potrivit autorităților locale.

O altă persoană a murit în aceeași regiune după căderea unei crengi prin parbrizul mașinii în care se afla, potrivit aceleiași surse, în timp ce alte două persoane au murit tot în mașini.

La Bremen, o femeie a fost grav rănită de căderea unei crengi.

Potrivit Agerpres, toate trenurile din nordul țării au fost imobilizate, în special cele de pe linia Hamburg-Berlin, din cauza arborilor căzuți pe calea ferată, potrivit companiei feroviare Deutsche Bahn.

O parte a traficului este de asemenea blocată în estul țări, unde furtuna Xavier a lovit la sfârșitul după-amiezii.

La Berlin, unde serviciile meteorologice se așteaptă la rafale de vânt comparabile cu cele ale uraganelor, de până la 120 km/h, traficul trenurilor urbane (S-Bahn), autobuzelor și tramvaielor a fost de asemenea oprit după-amiază, la ora la care oamenii plecau de la serviciu.

Rezultatul a fost că numeroși berlinezi s-au deplasat pe jos sau s-au refugiat în garniturile de metrou pline pentru a încerca să se protejeze de puternicele rafale de vânt care proiectau în aer panouri de semnalizare și publicitare.

Televiziunea publică a difuzat imagini cu arbori dezrădăcinați pe una dintre marele artere comerciale din Berlin, Ku’damm, sau la intrarea unei stații de metrou.

Pompierii din capitala Germaniei au fost plasați în stare de alertă după ce au primit circa 50 de apeluri de urgență într-o jumătate de oră. La Hamburg, pompierii au efectuat deja aproape 800 de intervenții după ce au făcut apel la locuitori să rămână în locuințe.

Rafale de vânt violente au suflat în marele oraș port de la Marea Nordului după-amiază, având viteze de până la 140 km/h, înainte ca furtuna să se deplaseze spre Berlin și landurile Saxonia și Saxonia-Anhalt.

Cele două aeroporturi din Berlin au fost redeschise seara după o scurtă întrerupere, potrivit AFP.