Furtuna tropicală Cosme, din Pacific, se transformă în Uragan

Furtuna tropicală Cosme a fost reclasificată ca uragan marţi, în timp ce se afla în Pacific, în largul Mexicului, potrivit Centrului Naţional al Uraganelor cu sediul în Miami, în statul american Florida.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 17:49
Furtuna tropicală Cosme, din Pacific, se transformă în Uragan

Furtuna tropicală Cosme a fost reclasificată ca uragan marţi, în timp ce se afla în Pacific, în largul Mexicului, potrivit Centrului naţional al uraganelor cu sediul în Miami (statul american Florida, sud), relatează AFP.

La ora 15,00 GMT, Cosme se afla la circa 585 km sud de staţiunea balneară Cabo San Lucas (nord-vestul Mexicului). Viteza vântului atingea 120 km pe oră, ceea ce corespunde unui uragan de categoria 1.

Uraganul se deplasa spre nord-vest cu o viteză de circa 30 km pe oră. El ar urma să treacă, la o distanţă nu prea mare, pe lângă insula puţin populată Socorro (în largul coastei de vest a Mexicului) în cursul zilei de marţi.

Valurile declanşate de Cosme ar putea apărea de-a lungul părţii de sud a litoralului de la Pacific al Mexicului, de la Manzanillo la Cabo Corrientes, potrivit previziunilor. Uraganul ar putea provoca curente periculoase pentru înotători şi surferi.