Furtuni puternice în ţară. Culturi distruse, localităţi fără curent şi acoperişuri smulse de vânt VIDEO

Furtunile violente au făcut din nou prăpăd în mai multe zone din ţară. Vijeliile au distrus acoperişurile caselor şi grădinile oamenilor.

10 iul. 2017, 05:53
Furtuni puternice în ţară. Culturi distruse, localităţi fără curent şi acoperişuri smulse de vânt VIDEO

Peste două mii de hectare de culturi au fost distruse de grindină în localitatea buzoiană Puieşti, în timp ce, în judeţul Vrancea, circa cinci sute de hectare de viţă de vie au fost afectate, în unele cazuri şi în proporţie de sută la sută.

Rafalele de vânt au făcut prăpăd în judeţul Neamţ. Zeci de acoperișuri au fost smulse, magazii și grajduri au fost dărâmate, garduri și porți mutate din loc.

Peste 3.000 de familii din 11 localități din județul Neamț au rămas fără curent, din cauza copacilor prăbușiți, scoși din rădăcini de vântul puternic şi care au avariat reţelele de alimentare cu energie.

Şi judeţul Buzău a fost afectat de furtună. A plouat cu grindină cât pumnul. Culturi întinse pe mii de hectare au fost compromise, sute de agricultori văzându-și munca de un an distrusă în doar câteva clipe.

Vântul s-a iscat din senin la Rădeşti, în judeţul Alba. La scurt timp a început şi ploaia torenţială, care a umplut drumul și curțile oamenilor.