Furtuni violente în mai multe zone. Vânt puternic şi ploi torenţiale

După zile caniculare, furtunile fac prăpăd în mai multe zone din ţară. De altfel, meteorologii au anunţat că de vineri vremea se va schimba. Valul de caniculă de astăzi va fi înlocuit de ploi şi vijleii. Dacă joi temperaturile au ajuns până la 37 de grade în sud şi în est, vineri, vor fi chiar şi cu 12 grade mai puţin.

RomaniaTV.net
09 iul. 2015, 13:25
Furtuni violente în mai multe zone. Vânt puternic şi ploi torenţiale

La Suceava o vijelie a rupt crengile copacilor, a plouat torenţial şi s-au semnalat probleme în trafic. Autoturismele nu au mai putut înainta şi au fost nevoite să tragă pe dreapta.

Dezastru a fost şi la Deva unde mai multe acoperişuri au fost smulse de vijelie. Acolo, mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste maşinile parcate, trei dintre ele au fost grav avariate. Echipajele de pompieri au intervenit. Zonele cele mai afectate din ţară sunt centrul, estul şi zonele de munte.

COD GALBEN de CANICULĂ. Încă o zi TORIDĂ în 19 judeţe, plus Bucureşti. Anunţ de ultimă oră de la METEO

O furtună puternică a produs pagube şi în orașul vasluian Negrești. Potrivit primarului de Negrești, Vasile Voicu, mai multe case au fost inundate, apa s-a adunat pe străzi, iar un copac a căzut peste Centrul de Tineret, distrugând acoperișul. „Ploaia a produs pagube însemnate. Am cerut ajutorul pompierilor pentru înlăturarea efectelor ploii abundente. După aceste zile caniculare potopul s-a abătut peste oraș. Trebuie să ne mobilizăm să ajutăm persoanele afectate”, a declarat primarul orașului Negrești, Vasile Voicu.

La fața locului intervin reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Negrești.

PROGNOZA METEO. VINERI. Temperaturile vor scădea şi în sud şi in est, astfel că, la scara întregii ţări, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. În jumătatea de sud-est a ţării, mai ales pe parcursul zilei cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse se vor semnala averse, tunete şi fulgere. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat, la munte. Doar pe alocuri vantul sufla mai alert. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Maramureş şi în jurul a 32 de grade în Oltenia.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de ziua precedentă, astfel că maxima va fi de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în cursul zilei când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO. SÂMBĂTĂ. Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil în nord-estul ţării şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile nord-estice şi de sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 grade in nordul mo moldovei si in depresiuni 32 de grade in sudul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade