Furtunile au făcut prăpăd în ţară. Două persoane, luate de viitură în Sălaj. Trei drumuri naţionale, ÎNCHISE VIDEO

Furtunile au lovit din nou în mai multe judeţe din ţară. Doi oameni din judeţul Sălaj au fost luaţi de viituri. Zeci de localitați au fost afectate de ploi, iar mai multe drumuri au fost blocate din cauza inundațiilor. Şi Capitala a fost afectată de ploi torenţiale şi vijelii. În doar câteva zeci de minute, mai multe străzi şi case au fost inundate, iar unii copaci au fost dărâmaţi de vijelie. Circulaţia este întreruptă duminică dimineaţă pe trei drumuri naţionale şi pe un drum judeţean din cauza precipitaţiilor.

RomaniaTV.net
08 iul. 2018, 05:22
Furtunile au făcut prăpăd în ţară. Două persoane, luate de viitură în Sălaj. Trei drumuri naţionale, ÎNCHISE VIDEO

În Covasna nu a mai plouat, iar localnicii au început să îşi repare locuinţele afecatate de prăpădul de acum o săptămână, informează România TV. Noaptea trecută, în mai multe judeţe din ţară a fost prăpăd. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în jumătatea de nord a ţării. În Suceava, peisajul s-a transformat într-unul de iarnă, înturcât furtuna a venit şi cu grindină, astfel s-a aşternut un strat gros de gheaţă. 

Citeşte şi COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de furtuni cu fulgere şi grindină în mai multe judeţe

Probleme au fost şi în Vaslui, unde viitura a măturat câteva zeci de locuinţe. În Argeş, la Câmpulung, popierii au intervenit pentru evacuarea a cinci persoane. Şi în Sibiu puhoaiele au măturat mai multe gospodării şi drumuri naţionale.  

În Sălaj două persoane au fost date dispărute, se presupune că au fost luate de viitură, iar autorităţile le caută. 

Circulaţia este întreruptă duminică dimineaţă pe trei drumuri naţionale şi pe un drum judeţean din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, informează news.ro.

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, drumurile pe care este afectată circulaţia sunt:

Tronsoane de drum naţional cu circulaţia întreruptă

– judeţul Covasna: DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa;

– judeţul Suceava: DN2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava;

– judeţul Vrancea: DN 2L, în localitatea Soveja;

Tronsoane de drum naţional cu circulaţia îngreunată: 1

– judeţul Vaslui: DN24 Crasna – Bârlad, la ieşirea din localitatea Banca spre Bârlad.

Citeşte şi Tragedie în judeţul Suceava. Un bărbat a fost luat de viitură

Drumuri judeţene cu circulaţia întreruptă: 1

– judeţul Vaslui: DJ 245C, între localităţile Băltăţeni şi Cepeşti (comuna Băcani).

Drumuri judeţene cu circulaţia îngreunată: 4

– judeţul Prahova: DJ 102I Valea Doftanei – Câmpina (kilometrul 34+200 de metri), DJ 101S Valea Doftanei – Secăria (kilometrul 1+300 de metri);

– judeţul Suceava: DJ 177A, în zona localităţii Doroteia;

– judeţul Bacău: DJ 1162A, între localităţile Bahna şi Nicoreşti, pe raza comunei Pârgăreşti – este permis accesul doar pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

De asemenea, conform Centrului Infotrafic, în judeţul Prahova, între orele 07.00 şi 14.00, pe DN1A, în zona kilometrilor 154+985 -155+190, pe sensul de mers Braşov – Ploieşti, se vor face lucrări de întreţinere a zidului de sprijin, iar din această cauză o bandă va fi restricţionată.