Furtunile au făcut PRĂPĂD în ţară: case inundate, copaci căzuţi şi străzi blocate

Furtunile puternice au făcut ravagii în mai multe localităţi din ţară.

24 iul. 2014, 18:16
Furtunile au făcut PRĂPĂD în ţară: case inundate, copaci căzuţi şi străzi blocate

O furtună violentă, urmată de o ploaie cu grindină, a pus la pământ trei copaci și a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o casă, în Medgidia. Ca şi în alte situaţii, una dintre cele mai afectate străzi este Vasile Lupu, în zona unui pasaj rutier, unde apa are aproape un metru, iar zeci de șoferi nu pot trece, informează telegrafonline.ro.

În urma apelurilor primite de la cetăţeni, primarul Marian Iordache a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, compus din echipele SC RAJA SA şi SC Apollo Ecoterm SRL, care pompează apele de pe străzi.

Mai multe gospodării au fost inundate joi şi în Harghita, potrivit Agerpres. Drumul comunal din localitatea Ditrău a fost acoperit de apă, în urma unei ploi torenţiale care a dus la ieşirea din matcă a pârâului Martonka.

Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a precizat că apele revărsate au intrat în 15 gospodării, au afectat 13 podeţe şi au acoperit drumul comunal pe o lungime de un kilometru.

Primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, a spus că pârâul Martonka este un afluent al pârâului Ditrău şi nu este pentru prima dată când provoacă pagube atunci când plouă abundent. La faţa locului a sosit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, iar apele sunt în retragere.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme frumoasă şi caldă