Furtunile au făcut ravagii în Estul Statelor Unite. Uraganul Maria a rămas la categoria I

Uraganul Maria face în continuare ravagii pe coasta de Est a Statelor Unite, după ce furtuna a devastat Caraibele, provocând pagube importante. De pildă, un aeroport din Carolina de Nord a fost transformat într-un cimitir de fiare vechi.

25 oct. 2017, 19:20

În noaptea de marţi spre miercuri, uraganul Maria s-a transformat într-o furtună tropicală, potrivit National Hurricane Center. Între timp, centrul furtunii urmează să avanseze spre sud-estul coastelor SUA în următoarele zile, informează aceleaşi surse.

Maria îşi păstrează deocamdată statutul de Categoria I, după ce, mai înainte, vânturile atinseseră viteza de 80 de kilometri pe oră. Vestea bună dată de meteorologi este că furtuna va scădea în intensitate pe măsură ce se va îndrepta spre nordul regiunii.

Statul american Carolina de Nord este până acum cel mai afectat de furtună. La graniţa nordică cu statul Virginia s-a emis o avertizare de furtună. O furtună puternică a transformat un aeroport regional din  Carolina de Nord într-un cimitir de fiare vechi, după ce vântul extrem de puternic a distrus hangarele și a răsturnat avioanele de mici dimensiuni și mașinile, potrivit CNN.

Autorităţile din Carolina de Nord au avertizat populaţia de pe coastă, precum şi turiştii aflaţi în zona furtunii, să fie prudenţi şi să se retragă în adăposturi sigure, dar şi de eventuale inundaţii. Potrivit specialiştilor, pe alocuri furtunile au fost însoțite de tornade. 
Peste 200.000 de locuințe au rămas fără electricitate. Mai multe clădiri au fost avariate, iar copaci smulși din rădăcini sau rupți de vânt au căzut peste mașini.

Maria este cel de-al treilea uragan care se produce în SUA, într-un interval de numai o lună.