Furtunile fac prăpăd în Pakistan. Cel puţin 19 persoane au murit şi mai multe zeci sunt rănite

Cel puțin 19 persoane au murit și multe altele au fost rănite în urma ploilor musonice abundente și a vânturilor puternice din sudul Pakistanului, a anunțat miercuri un oficial din această țară.

RomaniaTV.net
23 aug. 2017, 09:41
Furtunile fac prăpăd în Pakistan. Cel puţin 19 persoane au murit şi mai multe zeci sunt rănite

Ploi abundente au căzut în orașul portuar Karachi, capitala provinciei Sindh, la sfârșitul zilei de marți, și au inundat suprafețe întinse, iar vânturi puternice au distrus numeroși copaci, stâlpi de electricitate și panouri de afișaj stradal.

„Cel puțin 19 persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite”, a spus Ali Hassan Sajid, purtător de cuvânt al Karachi Municipal Corporation (KMC). Potrivit aceluiași oficial, electrocutarea, panourile publicitare smulse de vânt și prăbușirea acoperișurilor unor case s-au aflat la baza acestor decese și accidente.

Presa locală a prezentat însă un alt bilanț: cel puțin 19 oameni au fost uciși și alți 40 au fost răniți în urma unor incidente cauzate de furtunile din oraș.

Citeşte şi Rafalele de vânt au provocat și avarii la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică, a precizat Ali Hassan Sajid.

Citeşte şi Taifun în China. Peste 4.000 de persoane au fost evacuate de urgenţă, potrivit Agerpres.

Wasim Akhtar, primarul din Karachi, a ordonat tuturor departamentelor vizate, inclusiv centrelor de urgență pentru inundații și ploi, să rămână în alertă și să țină cont de previziunile meteorologice, potrivit cărora ploile abundente vor continua să cadă în acest oraș și pe parcursul următoarelor două zile.

Inundațiile urbane, provocate de creșterea populațiilor și de expansiunea unor orașe precum Karachi, reprezintă un fenomen relativ nou, care este agravat de absența infrastructurii. Karachi este cel mai populat oraș din Pakistan și numără aproximativ 20 de milioane de locuitori.

Mii de oameni mor în Asia de Sud în fiecare an din cauza ploilor căzute în timpul sezonului musonic, care provoacă inundații și importante pagube materiale.