Gabriel Biriş: „Nu sunt nebun. Măsurile din Codul Fiscal au fost discutate şi agreate”

Nevoit să-şi pună demisia pe masă după scandalul ordonanţei de modificare a Codului Fiscal, de care Ministerul Finanţelor s-a delimitat, Gabriel Biriş susţine că proiectul a fost discutat în minister şi, de altfel, a fost şi condiţia pentru care a acceptat să vină ca secretar de stat. "Măsurile au fost discutate şi agreate, altfel nu puteam să îmi permit să ies. Nu sunt nebun", a declarat Biriş.

13 sept. 2016, 03:10
Gabriel Biriş: „Nu sunt nebun. Măsurile din Codul Fiscal au fost discutate şi agreate”

Gabriel Biriş a afirmat, în cadrul unui interviu la ZF Live, că pachetul de modificări ale Codului Fiscal le discutase şi agrease înainte de venirea sa la Ministerul Finanţelor, având „promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet”.

„Le-am discutat (n.r – modificările) înainte de venirea mea la minister. Acesta este motivul pentru care am acceptat cu onoarea de a mă alătura acestui Guvern. Am avut promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet. Pe măsuri am avut, altfel nu veneam”, a spus Gabriel Biriş.

În viziunea sa, retragerea susţinerii proiectului din partea Ministerului de Finanţe s-a produs pe fondul isteriei create, în spaţiul public, în jurul ideii majorării de taxe. 

„Măsurile au fost discutate şi agreate, altfel nu puteam să îmi permit să ies. Nu sunt nebun. De ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat miercuri şi anume retragerea susţinerii? Miercuri nu am putut să discut între patru ochi cu nimeni. Singura (n.r – explicaţie) şi e absolut omeneşte această explicaţie: s-a generat toată isteria majorării de taxe, cu dublarea contribuţiilor. Normal că, timpul fiind şi foarte scurt şi fiind un val care se construia împotriva acestui proiect, e abolut omeneşte ca oamenii să se fi gândit că o fi altceva. Atunci au ieşit şi au zis: ‘noi nu susţinem niciun proiect de majorare de taxe'”, a mai spus Biriş.

Citeşte mai multe aici