GABRIEL COTABIŢĂ este „în stare gravă, dar stabilă”. Comunicat oficial al medicilor

Medicii de la spitalul Floreasca au oferit primele date oficiale despre Gabriel Cotabiţă. Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cântăreţul a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

RomaniaTV.net
11 mai 2015, 13:25
GABRIEL COTABIŢĂ este „în stare gravă, dar stabilă”. Comunicat oficial al medicilor

GABRIEL COTABIŢĂ se află în stare stabilă. „Pacientul se afla internat in momentul de fata in Sectia de Terapie Intensiva fiind in status post stop cardio-respirator resuscitat si necesitand masuri specifice de terapie intensiva, inclusiv ventilatie mecanica. Starea pacientului este grava, dar stabila;
Investigatiile complexe de la internare pana la momentul de fata indica drept cauza cea mai probabila a stopului cardio-respirator o tulburare severa de ritm cardiac (produs in contextul unor afectiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral;
Pacientul se afla sub ingrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care il evalueaza permanent, in functie de starea pacientului urmand sa se ia in discutie alte eventuale investigatii. Precizam inca o data faptul ca starea pacientului este stabila”, se scrie într-un comunicat oficial de la Spitalul Floreasca. 

Într-un mesaj postat luni pe Facebook, fiica lui Cotabiţă le mulţumeşte celor care transmit gânduri bune familiei, precum şi medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cadrele medicale, despre starea lui Cotabiţă: Medicii nu mai pot face nimic, doar Dumnezeu îl mai poate salva

”Multumim din inimă tuturor celor care ne trimit gânduri bune şi vor continua să facă acest lucru şi să ne fie alături. În acest moment, tatăl nostru beneficiază de toată îngrijirea medicală necesară şi mulţumim pe această cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă. Este o perioadă în care familia se concentrează exclusiv asupra stării de sănătate a tatei, drept urmare vom continua să nu răspundem solicitărilor separate din partea presei, iar când va fi cazul pentru declaraţii, le vom face. După cum bine ştiţi, tata este o persoană demnă şi discretă, atât în ce priveşte viaţa lui personală, cât şi în apariţiile publice. Apelăm atât la colegii lui, cât şi la presă să facă posibil ca acest lucru să rămână neschimbat. Înţelegem preocuparea şi o apreciem, însă vă rugăm să nu vă lăsaţi conduşi de emoţii pentru a obţine orice fel de informaţie legată de starea lui. Reprezentanţii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate să ofere informaţii despre evoluţia condiţiei sale de sănătate şi am agreat ca ei să ofere o declaraţie în cursul zilei de astăzi”, scrie fiica lui Gabriel Cotabiţă.