Gabriel Cotabiţă rămâne în stare gravă: „Organele vitale i-ar putea ceda pe rând”

Vestea că Gabriel Cotabiţă a răspuns la stimuli şi că respirat pentru câteva secunde fără ajutorul aparatelor medicale a dat multe speranţe familiei şi admiratorilor. Cu toate acestea, au trecut mai bine de patru săptămâni şi pacientul se află în continuare în comă, relatează Libertatea.

02 iun. 2015, 11:43
Gabriel Cotabiţă rămâne în stare gravă: „Organele vitale i-ar putea ceda pe rând”

Gabriel Cotabiţă rămâne în stare gravă. Cântăreţul se află de aproape o lună internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde este menţinut în comă indusă. Deşi se părea că starea lui se ameliorează, o sursă medicală citată de Libertatea spune că pacientul încă este în pericol. „Timpul se scurge în defavoarea lui. Organele vitale i-ar putea ceda pe rând. Au fost atinşi centri importanţi din creier şi care nu se mai pot reface niciodată. Faptul că nu-şi revine este cât se poate de îngrijorător. 

Transformare şocantă a lui Cotabiţă. De NERECUNOSCUT, după o lună de comă

Organismul este hrănit artificial, iar medicii îl monitorizează permanent”, a declarat sursa citată de Libertatea.

„La fel de periculoase sunt acum şi leziunile de decubit, iar personalul medical are grijă să nu se formeze escare. A slăbit mult. Nicidecum 20 kg, aşa cum s-a vehiculat, dar a pierdut în greutate. Aşa se întâmplă cu orice pacient aflat în starea asta”, a mai spus pentru ziarul menţionat sursa medicală din spital.

CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare gravă. Medicii au speranţe mici: Dacă va supravieţui, va fi cu totul alt om