Gabriel Leş: Am crezut că preşedintele nu îşi va permite să abordeze problemele armatei în cheie electorală

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, susține, referitor la scandalul prelungirii mandatului șefului Statului Major al Apărării, că l-a contactat direct și din timp pe președintele Klaus Iohannis pentru a rezolva situația.

RomaniaTV.net
08 ian. 2019, 20:40
Gabriel Leş: Am crezut că preşedintele nu îşi va permite să abordeze problemele armatei în cheie electorală

Gabriel Leș a spus, marți seara, la România TV că are o vină: aceea de a nu lua în calcul că președintele Iohannis va ”aborda problemele armatei în cheie electorală”.

Citeşte şi:  Tudorel Toader, atac dur la Iohannis: Eu nu ştiu de ce preşedintele ţine la Lazăr, poate din interese. 47 de dosare nu e puţin lucru

”La preluarea mandatului, la începutul lui noiembrie, știam de problema de la șefia Statului Major. Știam și de cutuma ca să nu se prelungească mandatul. L-am căutat pe domnul președinte, am vorbit cu consilierii lui. Pe 17 am trimis documentele, pe 19 am sunat, mi s-a spus să țin legătura cu domnul Oprișor (n.r. Ion Oprișor, consilier prezidențial pe Securitate Națională). Vina pe care mi-o asum e că am crezut că președintele nu își va permite să abordeze problemele armatei în cheie electorală. Mi-am dat seama că nu puteam face nimic.”, a spus Gabriel Leș la România TV.