Gabriel Leş, propus ministru al Apărării, a mai fost secretar de stat în MApN, unde a venit de la APIA Satu Mare

Gabriel Beniamin Leş, propus ministru al Apărării Naţionale, a mai fost secretar de stat pentru armanent în cadrul ministerului, unde a venit din funcţia de director general al APIA Satu Mare. A urmat cursuri la Institutul Naţional de Administraţie şi la Colegiul Naţional de Apărare. Din decembrie, este senator.

RomaniaTV.net
03 ian. 2017, 14:04
Gabriel Leş, propus ministru al Apărării, a mai fost secretar de stat în MApN, unde a venit de la APIA Satu Mare

Gabriel Leş, în vârstă de 41 de ani, este căsătorit şi are trei copil. Este licenţiat în economie la Universitatea de Vest Timişoara şi a urmat şi cursuri de masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

Leş a absolvit şi Programul de perfecţionare „Achiziţii publice, concesiuni, contracte”, la Institutul Naţional de Administraţie şi a urmat şi cursul ”Securitate şi bună guvernare” din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

El a fost ales senator la alegerile din decembrie 2016, candidând pe prima poziţie a listei PSD pentru Senat în Satu Mare.

Anterior, Leş a fost, pentru un an, în perioada octombrie 2015 – octombrie 2016, secretar de stat în Ministerul Apărării, coordonator al Departamentului Armamente. În octombrie 2016, el a fost eliberat din funcţie, la cerere.

Leş a venit la MApN din funcţia de director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Satu Mare, pe care a deţinut-o doi ani.

Gabriel Beniamin Leş a mai fost ales conslier local în municipiul Satu Mare, în anul 2000, viceprimar în perioada 2004-2008 şi subprefect al judeţului Satu Mare în 2009.

Potrivit declaraţiei de avere depuse la Senat, Leş are o casă în Satu Mare, în suprafaţă de 100 de metri pătraţi, pe care a primit-o prin donaţie în anul 2010. El are două autoturisme: Opel Frontera din 1994 şi Opel Insignia din 2009. El are un cont curent deschis la BCR Satu Mare, cu o valoare la zi 31.500 Euro. În 11 noiembrie 2016, el a luat un împrumut de la Ioan Leş de 34.000 de lei, scadent în acest an. În ultimul an fiscal încheiat, Gabriel Leş a obţinut venituri de la APIA Satu Mare şi de la MApN de 83.625 de lei, iar soţia sa 18.090 de lei, fiind consilier juridic la CJ Satu Mare.