Gabriel Mafa a murit la 42 de ani. Toboşarul trupei Negura Bunget a murit la finalul unui turneu

Gabriel Mafa „Negru”, toboşarul şi unul dintre fondatorii formaţiei Negura Bunget, a murit, marţi seara, chiar la finalul turneului din Europa de Nord. 

22 mart. 2017, 06:47

UPDATE: Potrivit apropiaților, Gabriel Mafa ar fi făcut un infarct la finalul turneului european al trupei, care în doar două săptămâni a traversat mai mult de zece orașe. Negura Bunget a concertat ultima dată duminică, 20 martie, la Varșovia. Se pare încă că medicii vor fi cei care vor stabili cauza exactă a decesului în urma necropsiei.

Rockul românesc este în doliu. A murit Gabriel Mafa, liderul celei mai cunoscute trupe de black metal din România. Vestea a fost anunţată de Tibor Kati, vocalistul trupei din Timişoara, pe Facebook.  „Cu durere în suflete, vă informăm despre moartea prietenului şi colegului nostru, Gabriel Mafa „Negru”, care a murit astăzi, 21 martie 2017, la vârsta de 42 de ani.

 

Regretăm profund încetarea din viaţă a omului care a clădit şi susţinut Negura Bunget, şi care şi-a dedicat întreaga viaţă lucrurilor sacre din cultura noastră, aducând-o la viaţă prin muzică şi transmiţând-o diverselor generaţii de pretutindeni. Sperăm că legaţia sa va continua să încânte şi să consoleze pe aceia pe care i-a lăsat în urmă. Cu regret şi tristeţe, transmitem sincere condoleanţe familiei sale, şi acelora care l-au cunoscut şi îndrăgit în această viaţă”. Acesta nu a oferit informaţii suplimentare despre cauza morţii lui Gabriel Mafa.  

Gabriel Mafa a murit la finalul turneului din Europa de Nord al trupei Negura Bunget. Timişorenii şi-au început turneul aniversar „20 de ani” şi prezentarea noului album „Zi”, în 2 martie, la Kracovia. Au urmat concerte la Banska Bistrica (Slovenia), Auerbach şi Hamburg (Germania), Vordingborg (Danemarca), Stockholm (Suedia), Turku, Porvoo, Lahti, Tampere, Vantaa, Helsinki (Finlanda), Talin (Estonia), Riga (Letonia), Kaunas (Lituania), iar duminică, în 19 martie, din nou în Polonia, la Varşovia.