Gabriel Oprea: Dacă Victor Ponta câştiga alegerile prezidenţiale în 2014, mi-a propus să preiau conducerea SRI

GTabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, a susţinut vineri seară că, dacă Victor Ponta ar fi câştigat alegerile prezidenţiale în 2014, el ar fi fost propus pentru preluarea şefiei Serviciului Român de Informaţii (SRI).

RomaniaTV.net
29 iun. 2018, 20:05
Gabriel Oprea: Dacă Victor Ponta câştiga alegerile prezidenţiale în 2014, mi-a propus să preiau conducerea SRI

“Da. În cazul în care Victor Ponta câştiga alegerile (prezidenţiale din 2014 – n.r.), mi-a propus să preiau SRI”, a spus Gabriel Oprea la un Realitatea Tv, potrivit News.ro.

El a argumentat că lucra cu domeniul securităţii naţionale şi că a ajutat militarii din MapN, jandarmi, pompieri, cei din serviciile speciale.

„De aceea oamenii aceştia ţin la noi”, a adăugat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a mai declarat că are datoria morală de a sprijini UNPR şi explică faptul că vede un dezechilibru între Palatul Victoria şi Cotroceni, iar în anul Centenarului “trebuie să vorbim mai mult despre România”. Oprea a mai spus că UNPR va avea canidaţi pentru alegerile europarlamentare şi sprijini cel mai bun candidat pentru România la alegerile prezidenţiale.

„Reconstruim (UNPR – n.r.). Adunăm oastea, am dat semnalul. În anul 2015 eu aveam 32% în încrederea populaţiei, UNPR peste 10% şi aveam peste 500.000 de membri de partid. De când am început să sprijin realmente UNPR, s-au întors, aveam peste 100.000 de membri de partid şi aşteaptă semnalul să vină înapoi. În primul rând, avem foarte mulţi patrioţi. Aici, de fapt, este chemarea noastră. În anul Centenarului să revină înapoi membrii de partid pe care i-am avut. Sunt 3-400.000 de oameni care nu mai fac politică. Aşteptăm în anul Centenarului să vină românii patrioţi. În Guvernul Ponta am ajutat foarte mult pe toţi românii (…) m-am bătut, ca ministrul de Interne şi ca vicepremier pe securitate naţională pentru militari, pentru poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră atât pentru activi, cât şi pentru rezervişti. Aşteptăm să vină activii să ne vadă proiectele, să ne urmărească şi să ne voteze, şi rezerviştii să vină în partid”, a spus Gabriel Oprea.