Gabriel Oprea, după ce a scăpat de urmărirea penală: M-am simţit HĂRŢUIT. Iau în calcul demisia din Parlament

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, pentru care Senatul a respins, luni, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, solicitată de DNA în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a declarat că s-a simţit hărţuit ca urmare a acuzaţiilor ce i-au fost aduse de procurori. Totodată, fostul vicepremier spune că a luat în calcul inclusiv demisia din Parlamentul României.

RomaniaTV.net
21 sept. 2016, 20:21
Gabriel Oprea, după ce a scăpat de urmărirea penală: M-am simţit HĂRŢUIT. Iau în calcul demisia din Parlament

Gabriel Oprea spune că în toată această perioadă scursă de la momentul morţii tragice a poliţistului Bogdan Gigină s-a simţit ca o „ţintă politică” şi consideră acuzaţia de ucidere din culpă ca fiind exagerată.

„S-a întâmplat o tragedie. Şi tatăl meu a murit la unitate şi aveam 10 ani. Am simţit o mare durere. Dincolo de fapul că sunt om politic – şi nu vreau să mă dezvinovăţesc – ucidere din culpă stând pe bancheta din spate… M-am simţit hărţuit. La prima acuzaţie, de abuz, eu m-am dus şi am spus că vreau să fiu cercetat. Eu am simţit că sunt ţintă politica. Mi s-a cerut demisia… E greu când ştii că eşti nevinovat şi eşti nevinovat. (…) M-am simţit hărţuit şi am acceptat sprijinul colegilor. Am cerut să fiu certat şi nu am vrut votul colegilor. Cred ca am cedat şi am acceptat acest vot, a fost din partea tuturor partidelor. Mă gândesc şi să-mi dau demisia„, a declarat Gabriel Oprea, la Antena 3.

Fostul ministru de Interne a explicat din nou că în ziua morţii lui Bogdan Gigină a avut trei misiuni şi că în momentul tragediei se îndrepta spre domiciliul său. „Traseul, modul de deplasare nu intră în atribuţiile ministrului de Interne. Sunt oameni ai poliţiei rutiere care stabilesc traseul, misiunea. Mă deplasăm spre Casa Radio, ca vicepremier aveam această protecţie 24 din 24, dar nu am folosit-o decât în anumite deplasări. Acestea erau regulamentele. (…) Ca ministru de Interne sunt foarte multe vulnerabilităţi. Din prima zi când am devenit ministru de Interne mi s-a spus că trebuie să mă supun acestor reguli de protecţie şi pază. Mă deplasam spre domiciliu, în urma cercetărilor făcute de procurori, maşina din faţă avea viteza legală, sub 60 de km, iar masina în care eram avea viteza legală, asta ca să vorbim despre speculaţiile care s-au făcut”, a declarat Gabriel Oprea.

Întrebat cine este vinovat pentru moartea lui Bogdan Gigină, fostul vicepremier a răspuns: „Nu o pot spune oficial, nu o poate spune decât judecătorul. Există şef de traseu, oameni care asigură această protecţie şi trebuie îndreptată atenţia şi spre acea nenorocită de groapă în care a căzut”.