Gabriel Oprea nu mai vrea să conducă MAI. Ilie Botoş a preluat atribuţiile Ministerului VIDEO

Vicepremierul Gabriel Oprea şi-a delegat, vineri, atribuţiile, după ce a decis că nu mai vrea să conducă Ministerul Afacerilor Interne, informează România TV. Oprea a precizat că Ilie Botoş se află acum la comanda ministerului.

06 nov. 2015, 09:32

Gabriel Oprea și-a delegat atribuțiile de ministrul al MAI lui Ilie Botoș, secretar de stat în minister.

„(Miercuri – n.r.) a fost prima şi ultima şedinţă de guvern la care am participat. Vreau să vă informez că prin depunerea mandatului de către premierul Victor Ponta, întregul Guvern este demisionar. Mai mult, la comanda MAI se află secretarul de stat, generalul magistrat Ilie Botoş„, a declarat Gabriel Oprea, la finalul consultărilor cu Klaus Iohannis.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat miercuri, după ce Victor Ponta şi-a anunţat demisia, că nu va face parte din niciun Guvern, dar a precizat că UNPR „nu-și schimbă cu nimic” politica, în sensul că este într-o „coaliție solidă” și va intra la negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală.

Eu, personal, nu voi mai face parte din niciun Guvern și este normal să fie așa, sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR-ul nu-și schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit și care se ține de cuvânt. (…) Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală„, a explicat Oprea.

El a precizat că, în continuare, UNPR îl va sprijini pe președintele României pe probleme de securitate națională. „În continuare, îl sprijinim pe președintele României, pe probleme de securitate națională”, a menționat Oprea.