Gabriel Popoviciu, despre decizia de confiscare a terenului din Băneasa: Decizia va genera o situaţie complexă

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a declarat că decizia instanţei de confiscare a terenului de 224 de hectare din Băneasa va genera o situaţie complexă. El acuză că prin această decizie judecătorul a încercat să-şi acopere sentinţa din penal, fiind acelaşi care l-a condamnat la 7 ani de închisoare.

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 06:20
Gabriel Popoviciu, despre decizia de confiscare a terenului din Băneasa: Decizia va genera o situaţie complexă

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la sfârşitul lui 2018, confiscarea de la firmele controlate indirect de omul de afaceri Puiu Popoviciu şi revenirea în proprietatea statului român a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care se află IKEA, mall-ul Băneasa, un ansamblu rezidenţial şi alte spaţii comerciale şi imobiliare, dar şi sediul Ambasadei SUA, în procesul civil de recuperare a prejudiciilor din dosarul Ferma Băneasa, în care Popoviciu, aflat la Londra, a fost condamnat definitiv în 2017 la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Decizia va genera o situaţie „atât de complexă pentru care răspunsul nu poate fi simplu”, a declarat Popoviciu pentru Profit.ro.

Omul de afaceri a contestat decizia Curţii de Apel.

„Am făcut apel și vom vedea ce se decide. Judecătorul Tudoran a încercat doar să-și acopere sentința din penal“, spune Gabriel Popoviciu, referindu-se la faptul că sentința care l-a condamnat la șapte ani de închisoare cu executare a fost dată de același judecător.