Fostul ministru Gabriel Sandu, eliberat condiţionat. Decizia nu e definitivă

Judecătoria Sectorului 4 a admis, miercuri, cererea de eliberare condiționată din închisoare a fostului ministru Gabriel Sandu, care execută o pedeapsă de 3 ani închisoare în dosarul ''Microsoft''.

01 nov. 2017, 07:46
Fostul ministru Gabriel Sandu, eliberat condiţionat. Decizia nu e definitivă

Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată de DNA.

Gabriel Sandu le-a cerut magistraților de la Judecătoria Sectorului 4 să-l elibereze condiționat din închisoare, susținând că ultimii trei ani au fost „de mare chin” pentru el în penitenciar.

Citeşte şi: Dinu Pescariu dezvăluie rolul lui Kovesi în dosarul Microsoft. „O parte din bani au ajuns în campania prezidenţială a lui Băsescu”

„Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarnă în penitenciar. Am un băiețel de 5 ani. Am muncit 200 de zile, în fiecare zi m-am trezit la 5,00 dimineața și am mers la muncă. Am participat la toate activitățile din penitenciar. Familia mea și copiii mei au mai multă nevoie de mine”, le-a spus Gabriel Sandu judecătorilor.

Avocatul său a susținut că Gabriel Sandu îndeplinește toate condițiile pentru a fi eliberat condiționat și a cerut clemență.

„Domnul Sandu se află într-o situație delicată. Are un copil de 5 ani, pe care nu l-a văzut de când a intrat, nu a putut comunica cu acest copil. Practic, copilul nu își cunoaște părintele, deoarece era mult prea mic atunci când tatăl a fost încarcerat. Pentru aceste motive, Gabriel Sandu consideră că este justificată acordarea clemenței pentru a-și putea întreține familia”, a declarat avocatul.

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul ministru Gabriel Sandu la 3 ani închisoare în dosarul ‘Microsoft’. În același dosar au mai fost condamnați Dorin Cocoș — 2 ani și 4 luni de închisoare, fostul primar Gheorghe Ștefan — 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru — 2 ani și 4 luni.

Gabriel Sandu este singurul inculpat din dosarul ‘Microsoft’ care se mai află în detenție, ceilalți trei fiind eliberați condiționat.