Gabriela Firea a numit la conducerea Spitalului Colentina o persoană cu probleme legale

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să restrângă medicii dermatologi din instituţie în mai puţine cabinete, astfel încât să lucreze mai mulţi într-un singur cabinet. Medicii spun că pacienții vor suferi, pentru că ei vor fi nevoiţi să se dezbrace în văzul celorlalţi, iar drepturile legale la confidenţialitate și intimitate vor dispărea. De asemenea, este foarte probabil ca bolnavii să nu mai aibă acces la analizele decontate de Casa de Sănătate.

RomaniaTV.net
24 apr. 2017, 10:16
Gabriela Firea a numit la conducerea Spitalului Colentina o persoană cu probleme legale

Decizia managerului, numit pe 16 ianuarie anul curent prin hotărârea primarului general, este, de fapt, o răzbunare pe medicii care o contestă şi-l susţin pe predecesorul ei, dr. Bogdan Andreescu, spun surse din sistemul de sănătate, citate de EVZ.ro.

Problemele medicului Silvi Ifrim în Spitalul Colentina, de unde a plecat anul trecut cu coada între picioare, au început după o plângere a unei asistente de la secţia de Diabet a instituţiei.

Medic coordonator al Compartimentului Diabet, Silvi Ifrim, a solicitat, printr-o cerere către managerul Spitalului Colentina , aprobarea de a presta, începând cu 1 decembrie 2012, cu jumătate de normă „activităţi medicale de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Ambulatorului”. Din 2015 până în aprilie 2016, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a monitorizat atât activitatea secţiei de diabet cât şi ambulatoriul de boli de nutriţie.

În urma celor constatate a sesizat conducerea spitalului, care, pe 5 aprilie 2016, a făcut un control inopinat în care a surprins-o pe asistenta doctoriţei Ifrim, Laura Plocon, când elibera reţeta pentru un pacient diabetic.

În declaraţia dată la ora 15.30 a aceleiaşi zile, asistenta mărturisea: „În timpul controlului prescriam reţetă pacientului I.N., pe care nu am apucat s-o scriu, dar intenţionam s-o scriu. La întrebarea domnului Manager dacă dna doctor Silvi Ifrim, titulara contractului cu CASMB, se deplasa la cabinet pentru a-i consulta şi elibera personal reţete, precizez că acest lucru a fost făcut constant de către mine, la rugămintea doamnei doctor. În acest context, pacienţii vin în Ambulator pentru eliberarea reţetelor, iar eu îi înregistrez şi prescriu reţeta în contul doamnei doctor. Acest lucru îl fac din 2012 până în prezent. Parafa dnei doctor Ifrim se află la mine şi îmi este dată de dumneaei de fiecare dată când trebuie să merg în Ambulator. Declaraţia a fost dată în prezenţa dnei Director Medical, Manager, Director Financiar şi responsabil cu Statistica pentru Ambulator”.

Citeşte mai multe pe EVZ.ro