Gabriela Firea a semnat contractul pentru modernizarea şoselei Fabrica de Glucoză

Primarul general, Gabriela Firea, a semnat joi contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a șoselei Fabrica de Glucoză, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

22 iun. 2017, 20:15
Gabriela Firea a semnat contractul pentru modernizarea şoselei Fabrica de Glucoză

Executantul acestui obiectiv de investiții este Asocierea Straco Grup SRL — SC Tracon SRL (lider de asociere) — SC Primacons Group SRL, precizează sursa citată.

„Conform contractului, lucrările presupun lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și Șoseaua Petricani, de la o bandă pe sens la câte două benzi pe fiecare sens și reconfigurarea intersecției cu str. Barbu Văcărescu, pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație la intrarea în București de pe autostrada A3”, a mai precizat Primăria.

Durata de execuție este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 48.228.719.48 lei.

„Lucrările care vor fi executate în cadrul acestui contract sunt: lărgirea la patru benzi a 1,8 km de stradă, câte două benzi pe sens de câte 3,5 m, realizarea trotuarelor cu o lățime de 4,5 m; reconfigurarea intersecțiilor pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează și racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a autostrăzii A3 București-Ploiești-Brașov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale precum și prin repoziționarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spațiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal”, se mai arată în comunicat.