Gabriela Firea: Am discutat cu premierul despre implementarea tichetului unic RATB-Metrorex

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Mihai Tudose despre implementarea într-un timp cât mai scurt a tichetului unic RATB-Metrorex.

05 iul. 2017, 13:12
Gabriela Firea: Am discutat cu premierul despre implementarea tichetului unic RATB-Metrorex

„În ceea ce privește aplicarea prevederilor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, un document strategic al Capitalei României, realizat sub egida BERD, există măsuri care sunt asumate la nivel guvernamental, altele la nivel de municipiu și altele la nivelul județului Ilfov. În ceea ce privește colaborarea pentru măsurile care să rezolve problema traficului, am căzut de comun acord să existe un grup de lucru permanent care să urmărească implementarea tuturor acestor măsuri. Concret, am discutat, de exemplu, despre faptul că în perioada următoare, potrivit prevederilor legale, Ministerul Transporturilor să înceapă deja procedurile pentru a demara lucrările, astfel încât să existe acces pe centură și către Berceni și Popești, așa cum s-a început deja către Domnești”, a afirmat Firea, la sediul Primăriei Capitalei, după o întrevedere cu premierul Mihai Tudose.

Ea a menționat că a mai discutat cu premierul despre Autoritatea Metropolitană de Transport, care, așa cum prevede și legislația europeană, trebuie să fie în subordinea Municipiului.

Firea i-a mulțumit prim-ministrului pentru interesul manifestat față de problemele bucureștenilor.

„Această întâlnire a fost de bun augur. Am trecut în revistă cele mai importante proiecte pe care Primăria Generala a Capitalei trebuie să le implementeze cu sprijin guvernamental (…) sunt convinsă că în perioada următoare vom avea și alte întâlniri pentru a urmări cele stabilite astăzi”, a adăugat edilul.

Citeşte şi Gabriela Firea: Am discutat cu premierul despre intenţia Municipalităţii de a achiziţiona pachetul de acţiuni de la ELCEN