Gabriela Firea va merge la MEDIATOR: „Nu am de ce să mă împac cu Traian Băsescu, nici de ce să mă cert”

Gabriela Firea a acceptat să meargă la mediator în dosarul cu Traian Băsescu, după ce fostul preşedinte a anunţat că vrea medierea în conflictul cu senatorul PSD. Firea spune însă că merge pentru o discuţie în care să i se explice în ce constă această procedură, urmând ca apoi să decidă dacă acceptă sau nu medierea.

RomaniaTV.net
24 sept. 2015, 07:09
Gabriela Firea va merge la MEDIATOR: „Nu am de ce să mă împac cu Traian Băsescu, nici de ce să mă cert”

UPDATENu se poate vorbi in acest moment despre o impacare cu domnul Traian Basescu. Aici nu este vorba doar despre persoana mea, ci de mine in calitate de parlamentar.

Intr-adevar, pot sa confirm ca avocatii lui au apelat la o doamna mediator, care la randul sau a transmis domnul avocat Bolcas, care ma reprezinta, o solicitare de mediare. Inca nu am discutat despre asta. o sa merg la doamna mediator saptamana viitoare sau peste doua saptamani, inca nu am hotarat.

Ceea ce am acceptat a fost nu medierea in sine, ci o discutie preliminara, informativa, doar cu doamna mediator, nu si cu avocatii lui Traian Basescu, pentru a afla la modul concret la ce se refera medierea. Sunt un om civilizat si nu am vrut sa resping a priori invitatia unei doamne mediator.

Nu-mi dau seama de ce Traian Basescu a ales sa apeleze la un mediator, dar este dreptul lui, asa cum este si dreptul meu sa accept medierea sau sa o refuz.

Nu pot sa sterg cu buretele tot ce s-a intamplat. Trebuie sa exista ori o recunoastere publica a faptului ca s-a gresit, ori o alta atitudine pe care sa o aiba Traian Basescu atat fata de mine ca persoana, cat si fata de mine ca parlamentar.

Nu am de ce sa ma impac cu Traian Basescu, nici nu am de ce sa ma cert. Doresc o clarificare a unei situatii nedreptate in care ma aflu, ca urmare a afirmatiilor facute de el de la cea mai inalta tribuna. Nu merit sa raman cu aceasta pata din cauza domnului presedinte„, a declarat Gabi Firea la Palatul Parlamentului.

UPDATE Senatorul PSD Gabriel Firea a declarat că se va consulta cu un mediator pentru a vedea ce înseamnă această procedură.

Gabriela Firea urmează să decidă dacă va accepta sau nu acest lucru. „Eu nu am nici de ce să mă împac cu Traian Băsescu, nici de ce să mă cert. Eu am depus o plângere în faţa instituţiilor statului în dublă calitate de cetăţean şi de parlamentar, din cauza afirmaţiilor calomnioase pe care le-am considerat ameninţări şi şantaj din partea fostului preşedinte. După audierile care au avut loc la Parchet, după apropae 1 an de zile de când suntem în această fază de cercetare, domnul Băsescu, prin avocaţii săi, ne-a trimis printr-o doamnă mediator o solicitare de întâlnire la mediere”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Eu, domnul avocat Bolcaş şi doamna mediator ne vom întâlni. Nu mi se părea normal să refuz invitaţia doamnei mediator la o discuţie în care să-mi explice concret în ce ar consta medierea, care ar fi paşii de făcut şi pe urmă să luăm o decizie. Cred că am o imensă responsabilitate în primul rând pentru românii care m-au susţinut după acel moment greu atât pentru mine cât şi pentru familia mea”, a mai spus senatoarea.

 

________________________________________________________________________________

Potrivit sursei citate, prima întâlnire ar urma să aibă loc miercurea viitoare. La această întâlnire vor participa Gabriela Firea şi avocatul ei, Lucian Bolcaş, care vor discuta cu negociatorul condiţiile unei posibile împăcări.

Traian Băsescu a decis să deschidă o procedură de mediere. Mediatorul l-a contactat deja pe avocatul lui Firea, Lucian Bolcaş, în vederea unei posibile împăcări.

Dacă cei doi cad la pace, dosarul de ameninţare s-ar putea închide de cei de la Parchetul General şi Traian Băsescu nu ar mai avea niciun dosar în care să fie urmărit penal.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat recent că va apela la mediere în conflictul cu Gabriela Firea. Senatorul PSD nu a exclus o astfel de variantă, însă spunea că se va consulta mai întâi cu familia şi avocatul.

„Dacă fostul presedinte e serios în ceea ce spune, nu îi voi da un răspuns la cald, ci mă voi consulta cu avocatul şi familia, dar încă nu am auzit din partea lui regrete publice cu privire la cele afirmate. Niciodată nu am vrut să fac o plângere împotriva cuiva, cu atât mai puţin împotriva preşedintelui statului, dar acele vorbe m-au afectat atât personal, cât şi ca parlamentar, mai ales că au venit din partea unui om care are două fete şi care a promovat multe femei în politică”, a declarat Gabriela Firea.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu vrea să apeleze la UN MEDIATOR în conflictul cu Gabriela Firea

Parchetul ICCJ a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj.

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.