Gabriela Firea, atac la Vlad Voiculescu, în cazul fetiţei grav bolnave: Ne vedem în instanţă. Reacţia lui Voiculescu

Gabriela Firea a declarat, marţi, că îl va chema în instanţă pe fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce acesta i-a transmis pe Facebook că ar trebui „să intre în pământ de ruşine” pentru cazul unei fetiţe bolnave grav, care nu a beneficiat de transplant pulmonar. Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îi răspunde primarului Capitalei, Gabriela Firea, care îl acuză de promovarea unor informaţii false şi de realizarea unei campanii electorale cu sănătatea românilor.

17 apr. 2018, 11:45
Gabriela Firea, atac la Vlad Voiculescu, în cazul fetiţei grav bolnave: Ne vedem în instanţă. Reacţia lui Voiculescu

„Ca să se realizeze o operaţie de transplant, fie că este renal, pulmonar sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinte câteva condiţii. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătăţii (n.r. – Vlad Voiculescu), care are bussines în domeniul sănătăţii. Eu nu pot să-i urez succes pentru că îşi face campanie electorală pe sănătatea românilor şi se joacă cu informaţii neadevărate pe care le exprimă în spaţiul public, şi, din nefericire, ele sunt preluate”, a declarat, marţi, primarul general, potrivit Mediafax.

Edilul a mai precizat că îl va chema în instanţă pe Vlad Voiculescu.

„Noi nu facem decât să investim într-un spital, nu facem rândul organelor la transplant şi nu realizăm noi operaţiile. Nu a existat organul care să fie donat. Fostul ministru al Sănătăţii făcea acuzaţii nefondate şi încă o dată îi transmit că ne vom vedea în instanţă, pentru că nu se poate juca la nesfârşit, de dragul unei cariere politice construite pe minciună”, a mai precizat Gabriela Firea.

Reacţia edilului vine după ce, marţi, Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că primarul general şi „gaşca de domni de la Agenţia de Transplant” ar trebui să intre în pământ de ruşine pentru cazul unei fetiţe grav bolnave.

Vlad Voiculescu, replică dură: Peste 10 milioane de euro cheltuiţi fără nicio justificare reală

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îi răspunde primarului Capitalei, Gabriela Firea, care îl acuză de promovarea unor informaţii false şi de realizarea unei campanii electorale cu sănătatea românilor, afirmând că în timp de un an şi jumătate nu s-a făcut niciun transplant la Spitalul „Sf. Maria”, centru acreditat în 2016, iar zeci de familii au avut de suferit din cauza unor „inconştienţi”. Voiculescu susţine că în ciuda acestui fapt, primarul are o problemă cu faptul că el spune adevărul.

„Peste 10 milioane de euro cheltuiţi fără nicio justificare reală. 1,5 ani fără niciun transplant de plămâni într-un centru acreditat despre care dânsa pretindea că poate face transplant „de mâine dimineaţă”. NICIUNUL! ZECI de familii nenorocite de nişte inconştienţi. Gabriela Firea nu are o problemă cu asta, are o problemă cu faptul că spun eu adevărul”, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

El se întreabă de ce timp de un an şi jumătate, de când PSD se află la putere, nu a avut loc niciun transplant la Spitalul „Sf. Maria” şi îi solicită Gabriela Firea să explice de ce.

„DE CE nu s-a făcut de un an şi jumătate (de când a preluat PSD tot) niciun transplant la Spitalul Sf. Maria, transplantul acela despre care spunea că îl blochez eu şi că trebuie făcut „de mâine dimineaţă”? O invit să explice oamenilor acelora! Gabriela Firea mă acuză că am „BUSINESS” în sănătate. O invit să ne spună tuturor care sunt acelea!”, continuă Voiculescu.

Fostul ministru o acuză pe Gabriela Firea că „acoperă” în continuare ce se întâmplă în Spitalul „Sf. Maria” şi îi cere să facă publice toate contractele şi documentele de achiziţie de la acest spital.

„Într-un punct are dreptate doamna Firea, vom ajunge în instanţă… şi îmi pare rău că am întârziat atât. Dar până să îmi dea mie socoteală pentru vorbe aruncate aiurea, doamna Firea are de dat socoteală câtorva zeci de familii care fie îşi plâng morţii, fie aşteaptă fără speranţă lângă cei care nu au murit încă, dar cărora dânsa şi acoliţii dânsei le-au luat orice speranţă!”, mai scrie Voiculescu.

Vlad Voiculescu vorbeşte despre o fetiţă cu fibroză chistică, condamnată la moarte de sistemul medical românesc