Gabriela Firea, audiată la Parchet în dosarul în care îl acuză de şantaj pe Traian Băsescu VIDEO

Gabriela Firea a fost chemată, vineri, la audieri, la Parchetul General, pentru a da declarații în dosarul în care l-a acuzat de amenințare și șantaj pe fostul preşedinte Traian Băsescu.

23 ian. 2015, 13:39
Gabriela Firea, audiată la Parchet în dosarul în care îl acuză de şantaj pe Traian Băsescu VIDEO

Senatorul PSD Gabriela Firea a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Procurorii Parchetului General au reluat, în decembrie 2014,  urmărirea penală în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea a făcut plângere împotriva lui Traian Băsescu pentru șantaj.

Ancheta în acest dosar fusese suspendată ca urmare a imunității fostului președinte Traian Băsescu.

În data de 16 aprilie, senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, acuzându-l de amenințare și șantaj în legătură cu o serie de declarații făcute într-o emisiune de televiziune.

Parchetul ICCJ anunţa, în 18 aprilie, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU a avut 68 de dosare penale în 10 ani de mandat. 8 sunt în curs de soluţionare

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce preşedintele, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus şeful statului

Gabriela Firea a reacţionat în 14 aprilie, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest „act flagrant de intimidare a unui senator”.